Magyarellenes provokáció, vagy a szilágy megyei sziromlevelűek önreklámja? – Basescu Románia kötelezettségeiről


Politikai nyilatkozat keretében tiltakozott kedden, március 12-én Seres Dénes Szilágy megyei parlamenti képviselő az R"M"DSZ Szilágy megyei szervezetének székházára ismeretlen tettesek által kifüggesztett, a magyar kisebbséget fenyegető felirat ellen. Február 28-án "Ha nem hagytok fel az autonómia törekvéssel, ki lesztek utasítva! Ez az első figyelmeztetés! Lehet, hogy még lesz… Ez rajtatok múlik!" feliratú vásznat helyeztek el a párt zilahi székházának kerítésére.
Hogy nem szakad rá az ég?! Ők, akik elárulták az autonómiát (is) az elejétől kezdve! Seresről azt kell tudni, hogy a Wesselényi kollégiumot feleségével, Magadlénával átjátszotta a románoknak, úgy mint ahogy a zilahi református egyház ingatanait is, és ott gáncsolta a magyarságot, ahol csak tudta! A sajtónak pedig azt hazudják, hogy ismeretlen tettesek tették?! Sokkal valószínűbb, hogy ezt ők maguk játszották el!
Romániának nincs olyan kötelezettsége, hogy autonóm tartományt hozzon létre, ebből a szempontból Hargita és Kovászna megyét ugyanolyan jogok illetik meg, mint az összes többit – nyilatkozta Traian Basescu román elnök egy kedd esti tv-műsorban a Székelyföldnek területi autonómiát követelő marosvásárhelyi tüntetésre utalva.
Mi erre azt nyilatkozzuk, hogy Magyarországnak meg nincs olyan kötelezettsége, hogy a maga részéről továbbra is elfogadja az erőszakkal és törvénytelenül rákényszerített Trianoni és Párizsi békeszerződéseket, továbbá olyan se, hogy hatmillió román betolakodót megtűrjön továbbra is saját területén, Erdélyben.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző szolgálata

2013. 03. 14.