Németh Zsolt elismerően szólt a szocik „nemzetpolitikai fordulatáról„ – közös listán a tulipán és a vörös szekfű 2014-ben?


A székely szabadság napján Fejbólintó III/III-as Jánosunk majdhogynem megismételte Füzesoszi bravúrját Bukarestben: "Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség, amire nem is kívánok reagálni" – mondta Martonyi János külügyminiszter szombaton a román Digi24 hírtelevízióban, arra a felvetésre válaszolt így, hogy Romániában sokan attól tartanak: Budapest az autonómiatörekvések támogatásával Erdélyt szeretné visszaszerezni. A külügyminiszter szerint "ez olyan képtelenség, hogy nem is kíván reagálni rá".Külügyminiszterünk "nem akarja dramatizálni a helyzetet, de az indulatok felpörgése veszélyes lehet, és visszájára fordíthatja a magyar-román kapcsolatok eddigi eredményeit". Külügyminiszter úr, mondja már meg legyen szíves, kire lenne veszélyes az indulatok felpörgése? Esetleg a maguk rendszerére? És mégis milyen eredményeket fordítanának visszájára? A sziromlevelűek 23 éves nemzetsorvasztását? A román hivatalos (de tegyük hozzá, valószínűleg nem valóságos) statisztika szerinti félmillió magyar eltűnését? Vagy azt, hogy Erdélyben, a saját Hazánkban még éppen nem vernek pofán valakit csak azért, mert magyarúl szólal meg? "A kételyek és gyanakvások leszerelésére egyedüli eszköz a párbeszéd, és bukaresti utam éppen a bizalom helyreállítását célozta". Hát el kelne végre egy kis párbeszéd köztünk és a Fejbólintó III/III-as János közt, gépfegyverrel a vállunkon. Csak úgy, a "kételyek és gyanakvások leszerelése" céljából. Külügyminiszter úr, azért köszönjük, hogy nem nevezett minket idiótának.
Novák Előd arra vonatkozó interpellációjára, hogy a Fidesz miért is fújta le a teltakozó akciót Ponta látogatása ellen, Németh Zsolt kitérő választ adott. A külügyi államtitkár mellébeszélésében beszámolt Martonyi János külügyminiszter bukaresti látogatásáról, amely, mint fogalmazott, "feszült hangulatban zajlott". Majd a pártok közötti nemzetpolitikai egyetértés jegyében kihangsúlyozta: "Fontosnak tartjuk azt, hogy az MSZP találja meg a módját, hogy a határon túli magyarság, így az erdélyi magyarság ügye mellett felsorakozzon, nehogy újra olyan helyzetbe manőverezze magát, hogy bocsánatot kelljen kérnie az erdélyi magyarságtól".
Államtitkár úr, gratulálunk! Maguk a "nemzetpolitikai egyetértés" nevében a tulipán és a vörös szekfű szövetségének az útját egyengetik. Informátorainktól nemrég kaptuk a hírt, miszerint a szocik az RMDSZ-el és a Híd-Most-al egy, a Kárpátmedence szót magában foglaló névvel közös listát indítanának jövőre, az elcsatolt magyarok szavazatai érdekében. Házmesterházi Attila után a lista első húsz helyén szerepelne Kellemetlen Dudor, Markoló Béla és Attila és Borboly Csaba – olyan személyek társaságában, mint Szanyi kaptány, Botka László, Kovács László, Lendvai Ildikó. De a kiszivárgott elképzelések részletesebb ismerete a nevekről is hátborzongatóak: Bugár Béla, Pásztor István, Gaskó István és Borsik János szakszervezetei vezetők, Tamás Sándor Háromszéki tanácselnök valamint Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester. E két név azért különös, mert ők állítólag nagyon felháborodtak saját pártjuk és a szocik kolozsvári összeborulásán – de hát a balkáni vezetésű R"M"DSZ ki tudja milyen sötét neptuni alkura veszi rá ezeket. De a szocik tervezik megfűzni a listára Szily Katalint, Simó Endrét, a Szociális Kerekasztal elnökét, továbbá Böjthe atyát (reméljük ez utóbbi kísérletük teljes kudarcba fullad: olyan kevés ember van akiben még nem csalódtunk, reméljük Csaba testvér nem akarja a mi listánkat ritkítani). Szóval kedves Zsoltikám, csak így tovább, előre a lenini (markó béla-i) úton!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző szolgálata

2013. 03. 14.