Megtapsolták a Román Akadémián a holokauszttagadó történészt!


A Román (Ál)tudományos Akadémia szépíteni próbálja, hogy az intézményben megtapsoltak egy antiszemita szónoklatot. A tudományos akadémia elnöke és számos tagja volt jelen az intézmény aulájában február 14-edikén, amikor Vladimir Iliescu történész egy rendezvény szónokaként azt állította, hogy a "romániai holokauszt kozmikus méretű hazugság". A németországi Aachen egyetemén tanító román professzor hozzátette: "a román királyságban a zsidók normális életet éltek, akiket pedig deportáltak, azok közül sokan visszatértek […]Romániában meghurcoltak zsidókat, de nem volt holokauszt", a lap szerint megtapsolták. Ionel Haiduc, a Román "Tudományos" Akadémia elnöke azt állította, hogy a résztvevők már nagyon fáradtak voltak, és azért tapsoltak, mert véget ért a rendezvény.
A "Frankfurter Rundschau" napilap március 1-i száma ismerteti Vladimir Iliescu történész botrányos előadását. Az Aacheni Egyetem megszakított minden együttmüködést Vladimir Iliescu történésszel. Az olvasó megtudhatja, hogy a romániai holokausztnak 220.000 aldozata volt. Románia mostani Infrastruktura Minisztere is, Dan Sova, egy tanult történész, 2012 nyarán tagadta a romániai holokausztot. Tömeges tiltakozások után bocsánatot kért, majd fél esztendövel késöbb az ö pártbéli barátja, Victor Ponta miniszterelnök, miniszterré nevezte ki. Romániában egy 2002-es törvény 5 év börtönnel sújtja a holokauszt tagadását. Hát úgy tűnik, egy kicsit félelmetes ez a román büntetőtörvénykönyv! Még jó, hogy az Aacheni egyetem most rájött, hogy kit alkalmazott tanáraként. Mennyi egyéb jó történelmi ismeretet terjesztett ez az ember, pl. a magyarok ezer éve kapcsán.
De egyvalamit tudatosan nem akar az eset kapcsán észrevenni a mi csudakezek által agyonmanipulált, és a témára amúgy előszeretettel kapós nemzeti oldalunk sajtója: mégpedig azt, ha ez nálunk történt volna, a világsajtó már hét bőrt lenyúzott volna rólunk. Itt viszont csak elszórt ejnye-bejnyékkel találkoztunk. Ebből pedig nem az következik, hogy a "zsidók" jobban pikkelnek ránk, mint mondjuk a románokra, hanem az, hogy a Hazánk ellen irányuló, és magát antifasisztának mutató, és zsidó köntösbe bújó gyűlöletkampány szálai valójában nem a Moszadhoz, hanem rablószomszédainkhoz vezetnek. Igen, a kisantant érdekérvényesítő képessége ilyen jó!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 03. 06.