A szerb megszállók ismét magyart vertek a Délvidéken! – kormányunk miért nem inkább a délvidéki megszálló szerb terrorizmus ellen harcol?


Ismét bántalmaztak két magyar fiatalt Temerinben, az incidens január 27.-én, vasárnap hajnalban történt. A fiatalok egy szórakozóhelyről hazafelé tartva magyarul beszélgettek, amikor elhaladt mellettük egy hat ismeretlen személyből álló csoport, és tagjai – a sértettek elmondása szerint – hirtelen visszafordultak, és rájuk támadtak. Az egyik magyar fiatalembert üvegpalackkal fejbe vágták, míg a másikat földre teperték és összerugdosták. A támadók a fiúk bántalmazása közben a magyar anyjukat szidalmazták szerb nyelven. A két áldozat közül az egyik súlyos sérüléseket szenvedett. Ötven méterre a verés helyszínétől a huligánok újra magyarokra támadtak. Egy újabb magyar fiatal sérült meg, orrtörést szenvedett, két társa pedig könnyebb sérülésekkel megúszta a verést.
Temerinben az elmúlt években gyakoriak voltak a helyi magyarok elleni támadások. Egy évvel ezelőtt, 2011 karácsonyán, az éjféli mise után egy nyugdíjas magyar asszonyt, illetve a segítségre siető magyar házaspárt is bántalmazta két szerb vadállat. Az incidenst megelőzően is több etnikai alapú incidens történt itt.
A megszállt nemzetrészek tömbmagyar területei közül a délvidéki magyarság a legveszélyeztetettebb, a megszálló szerb statisztika tükrében évente négyezerrel lesznek kevesebben, és nem az elvándorlás vagy az asszimiláció miatt, hanem az alacsony születésszámból kifolyólag. A szerb megszállás alatt a szülési szabadság 11 hónap, akkor a kismama bérének 60 százalékára jogosult, ezen felül a megszálló szerb állam egyszeri támogatást ad az újszülöttek után, ebből azonban még a csonkahoni viszonyokhoz képest is sokkal nehezebb gyermeket vállalni. Az igazi megoldást a Délvidék felszabadítása, visszacsatolása és szerbtelenítése jelentené, de hát a magyar kormány inkább az afgán és mali, mintsem a szerb megszálló-szeparatista terrorizmus ellen harcol.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 02. 01.