A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség parancsnokságának állásfoglalása a FIFA magyarellenes döntéséről


Testületünk felháborodottan értesült róla, és az egyetemes magyarság nevében tiltakozik a FIFA fegyelmi bizottságának döntése ellen, melynek értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én. Követeljük mind a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), mind a magyar sportdiplomáciától, hogy mindent tegyenek meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség példátlan kettősmércét alkalmazó magyarellenes döntésének a felülvizsgálata érdekében. Követeljük továbbá azt is, hogy a döntésen felül a FIFA által kirótt 40 ezer svájci frankos büntetést az MLSZ tartsa vissza mindaddig, amíg vissza nem vonja a szurkolói táborok kitiltására vonatkozó döntését, ugyanis a FIFA magának a döntés meghozatalával aránytalanul súlyos büntetést szabott ki, így ugyanezért még a kirótt pénzbírságot is befizetni már egyenesen saját arculköpésünk volna.
Ugyanakkor szeretnénk felhívni a nyilvánosság figyelmét néhány momentumra. A Jobbik a szokásához híven Izrael cionista lobbiját sejti a döntés mögött. Azonban álláspontunk szerint Izraelt a legkevésbé sem érdekelheti, ha labdarúgó csapatát rasszista megjegyzésekkel illetik, hiszen bárhol bármelyik fociválogatott bárkivel játszik, rasszista megjegyzésekkel illeti az ellenfél szurkolótábora, és ezt talán Izrael tudja a legjobban. Nem valószínű, hogy ez a büntetés tárgyát képező barátságos labdarúgó meccs volt az egyetlen, ahol ilyen jelzőkkel illették a cionista állam csapatát. Nemmellesleg a szóbanforgó mérkőzést követően az MLSZ közleményében tudatta: „Izraeli részről a mérkőzés után nem érkezett panasz a rendezésre, sőt Izrael állam magyarországi nagykövete köszönetét fejezte ki, hogy az MLSZ minden tőle telhető lépést megtett a vendégeket ért inzultusok megelőzésére”. Tehát az Izrael-ellenes és antiszemita megnyilvánulásokra nemcsak hogy számíthatott a zsidó állam csapata a lelátótéren, de még elégedettek is voltak az MLSZ-nek az antiszemita megnyilvánulások kiküszöbölésére tett erőfeszítéseivel. Vagyis aligha hihetjük, hogy Izrael állna a FIFA döntése mögött.
Feltűnő ugyanakkor, hogy a barátságos mérkőzés augusztusban zajlott, és azóta két labdarúgó mérkőzés is zajlott, a hollandok ellen szeptember 11.-én, és a törökök ellen október 16.-án, a FIFA mégis november 20.-án hozta meg a nemrég nyilvánosságra hozott magyarellenes döntését. Ezek alapján megállapítható, hogy a döntés hátterében leginkább az az állam állhatott, amelyiknek labdarúgócsapata a döntéssel jól járt, nevezetesen Románia. Jól alátámasztja mindezt a román sajtó reagálása is, egyes román sajtóorgánumok már arról ujjongtak, hogy a magyar csapat halálos döfést kapott a FIFÁ-tól.
És azon feltételezésünk is még valószínűbbé vált eme döntés által, miszerint a térségben feltűnően állítólagos magyar háborús bűnösökre szakosodni látszó Efraim Zurroff, a Wiesental-központ jeruzsálemi vezetője, aki a bécsi izraelita hitközség és a „Futball a rasszizmus ellen” nevű mozgalom mellett egyik kezdeményezője volt az ellenünk irányuló FIFA-vizsgálatnak, kisantant szolgálatban áll. De az is teljesen világos előttünk, hogy a román sportdiplomácia, és a vele szorosan összefonódott román titkosszolgálat mind a hazai, mind a nemzetközi sportéletben rendkívül erős befolyással bír. Az, hogy a döntést üdvözlő hazai balliberális oldal kisantant szolgálatban áll, Testületünk számára már régen nem újdonság. Sajnos csak nekünk.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség parancsnoksága

2013 01.18.