A Pál utcai fiú


Miután Sánta Imre nyílt levélben kérte a politikusokat, tartsák távol érvényesülési vágyukat a rendezvénytől, a börtönbüntetésre ítélt Markó Attila ennek kapcsán feltétlen szükségét érezte a facebook-oldalon viszontnyilatkozatot közzétenni. Ezt az erdely.ma nevű hírportál is lehozta, és a hírportálon a nyilatkozathoz fűzött olvasói válasz-bejegyzéssel egyetemben a szekeylmagyarnemezetorség.hu szerkesztősége, a fenti íráshoz kapcsolódóan, érdemesnek tartotta leközölni. Csak azért, hogy tisztán lássunk, és érzékeljük, milyenek is valójában az RMDSZ emberei, akiket most a román hatalom börtönnel sújt. (Akárcsak Sztálin a saját hóhérait).

„Idejét éreztem annak, hogy elmondjam a véleményem, hisz az elmúlt napokban elfajulni látom a beszélgetést. Először is: én vagyok az a nemecsekernő, akinek a fülénél zörög a bilincs. Nem a ti fületeknél. Én vagyok a várományosa 1100x3 év börtönnek, a Mikó mellett minden más visszaadott ingatlan után. Ezért szépen kérlek, olvassátok végig figyelemmel (és alázatos lélekkel – tenné hozzá Sánta Imre közös barátunk, hisz ez egy református igeolvasás előtti lelkészi felhívás).

Nos először is, felmerült itt a politikamentesség kérdése. Én magam is azt mondtam mindig, hogy ebben az ügyben nem a pártzászlók, hanem az igazság zászlaja kell lobogjon. Ezalatt azt értettem, hogy se most, se később a Mikó esete ne lehessen politikai csaták vagy kampány tárgya. De ez nem jelenti azt, hogy álljon félre a politikum!! A politikusok azért léteznek, hogy ilyen vészhelyzetben is kiálljanak a közösségért! Ha nem tennék meg ezt a kiállást, akkor lehetne csak igazán jogunk szidni őket! Nem szabad elkergetni a politikusokat onnan, ahol közösségi érdekképviseletről beszélünk! Megértette ezt az RMDSZ is, és a Néppárt is! A politikumnak márpedig szava kell, hogy legyen ilyenkor! Bármi történt az ítélet óta, a politikum – hálistennek – nem „politizálta el". És hadd tegyem hozzá: amikor kint jártam köztetek, HVIM pólókat, árpádsávos lobogót láttam. Nem szólt semmit az RMDSZ, mások se. Itt mindenki (bocsánat: 6-7 ember!) szidja az RMDSZ-t – nem szólt semmit az RMDSZ, mások se. Itt mindenki (bocsánat: 6-7 ember) politikamentességért kiált. Miközben mit csinál? POLITIZÁL!! Aki tojást, paradicsomot emleget Kelemen Hunor vagy Tőkés László kapcsán, mit csinál? POLITIZÁL! Se Hunor, se Tőkés nem reagáltak erre, de én, mint érintett, megteszem, és kiáltó szóval szólok: egyetlen politikai szervezet se akarja kisajátítani magának se a Mikót, se szeptember elsejét! A börtöntöltelék elhaló hangjával kérlek utoljára: hagyjátok abba! Menjünk oda tisztességgel szombaton a Mikó elé és tisztességgel mutassuk meg, hogy egyszerűen MAGYAROK vagyunk...

És itt kérem meg Sánta Imrét is, akit végtelenül tisztelek és becsülök a kiállásáért, életemben ezután bármikor kezet nyújtok neki: érezze meg annak a fontosságát, hogy itt mindenki ugyanolyan tárt karokkal fogadott magyar ember, mint azok, akik kánikulában, esőben, szélben ott állnak közel két hónapja. Mindenkivel szemben lehetünk kritikusak, de épp akkor kell elvárjuk az általunk kritizált politikusok kiállását, amikor bajban a magyarság. Másképp mi hasznunk is lenne belőlük? Kérek tehát ismételten mindenkit: tegye félre nézeteit és legyen pusztán magyar. Jakubinyi, Csűry, Pap Géza, Adorjáni Dezső, Bálint Benczédi Ferenc, Kelemen Hunor, Tőkés László, és én magam is magyar emberként, magyar ügyért megyünk oda. Aki ezt nem így látja, aki tojást és paradicsomot dobálni jönne, aki fütyölni készül, az maradjon otthon.

Többet nem szólok, de szeretném, ha ezt a hosszú szöveget mindannyian egészséges gyomorral megemésztenénk.

Azzal zárom, amivel kezdtem: én vagyok az a nemecsekernő, akinek a fülénél zörög a bilincs. Ne tagadjátok meg tőlem a toleranciába és a békességbe vetett reményemet! És ezek után minden gyűlölködő és szidalmazó megjegyzéshez nagybetűsen gondolom majd hozzá, hogy SZÉGYEN, ÁTS FERI!

Isten óvjon minden erdélyi magyar embert attól, ami velem-velünk történik!

Markó Attila”.

És „Én ott leszek” álnevű hozzászóló válasza a mi „Nemecsekünknek”:
„Olvastam egyvalamit, értettem másvalamit, mert valaki mondott valamit! Magyarán, ez egy lecsó! Van benne minden, csak a koherencia hiányzik belőle! Mindezt lefordítva, kiderül, illetve megtudhatjuk, hogy Markó Attila egy áldozat, aki a magyarsága miatt mártírhalált fog szenvedni a gonoszság falai közt, életfogytiglanig tartó vezeklése során. Ennyi és semmi egyéb, mert Mikó kollégium, vagy más egyéb jogtalanság nem is történik. A továbbiakban még szó van valamiről, hogy Attila nem tudja felfogni azt, hogy miért magyar az, aki magyar, és miért politizál az, aki azt teszi, és az is, aki szívből gyűlöl minden politikát. Mert egyesek árpádsávos lobogóval járkálnak, és senki nem veri be a pofájukat, miközben Attila füle mellett csörög a lánc. Hát nem értitek? Hülyék! Markó Attila, te vagy itt az a valaki, aki valahogy nem érted a dolgokat, és a kialakult helyzettel sem vagy te tisztában! Nem miattad, nem a te érdekedben, és nem veled megyünk a harctérre. Ezt értsd meg, nem te vagy itt a tét, és nem is voltál te az soha! A magyarságunk, a jogaink, és azok sérthetetlensége a tét. Ezért megy most ki a Nép a térre! Fehér ingben, pólóban, szoknyásan, és farmerben! Piros fehér zöldben, árpádsávosan, nagymagyarországosan, szent koronásan, gyászba öltözötten, kokárdával, mert ez vagyunk mi, a Nemzet! A Magyar Nemzet! Mi megyünk ki az Ügy miatt, és rajtunk kívül senki más! Sem az udmr, sem az rmdsz, sem mpp, sem egyéb betűkombináció. Sem a Jakubinyik, sem a Tőkések, mert bár ők is ott lesznek, de ők egyszer önmagukért lesznek ott, és talán egy kicsit az Ügyért is, de ez már nem biztos! Ott lesznek, mert buli van, és ez nekik jó! Ennyi!
Ezért, Neked, Attila, most elmondom, halld meg, és emészd meg megbékélt gyomorral prédikátori szavaimat: Nem vagy, és soha nem voltál te egy Nemecsek!! Fogadd el most a sorsodat, mély megnyugvással, alázatosan, mert számodra, meglehet, hogy máris elkezdődött a néped ellen elkövetett bűneidért kirótt, e világi vezeklésed, és ha néped kegyesen felejteni kezd, akkor talán üdvözülni is fogsz valamikor!
Ámen!”

Mi csak annyit teszünk hozzá a magunk részéről mindehhez, kedves Markó Attila, azt csak bízza a Nemzet emlékezetének utólagos ítéletére, hogy a történelem kit léptet elő „Nemecsek Ernővé”! Az „Áts Feriket” pedig elsősorban az önt egykor kinevező párt soraiban, azon belül is annak csúcsvezetésében keresse!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség parancsnokságának megbízásából
VKF-5
2012 09 12.