Ukrajnával szemben szájkaraté, Szlovákiával szemben seggnyalás-szájkaraté, Romániával szemben seggnyalás jellemzi a Szájjártató-féle diplomáciát!


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája parlamenti frakciójának két tagja, Vitalij Bezhin és a párt frakcióvezetője, Olekszandr Kornyijenko kezdeményezésére hazaárulás címén és még további vádpontokban indított büntetőeljárást az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a kárpátaljai Szürte település helyi képviselői ellen, amiért November 21-én az ünnepélyes beiktatási ülésen elénekelték a magyar himnuszt – hozta nyilvánosságra az Ukrajinszki Novini ukrán hírportál szombaton az SZBU hivatalos válaszát az általuk a hatóságnak írásban elküldött kérdésre.
A SZBU közölte, hogy a hazaárulás mellett még Ukrajna területi integritásának megsértése és dokumentumhamisítás címén is eljárást indítottak a képviselők ellen. További részleteket nem közöltek, hivatkozva arra, hogy a vizsgálat folyamatban van. Így azt sem hozták nyilvánosságra, kihallgatták-e az érintett képviselőket.
November 30-án az ukrán titkosszolgálat rátörte az ajtót a kárpátaljai magyarok politikai képviseletét ellátó Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházára, a szövetség elnökének, Brenzovics Lászlónak az otthonára, a Kárpátaljai Magyar Főiskolára és a kárpátaljai gazdaságfejlesztési programot lebonyolító szervezet irodájára, és "agresszív kommandósokkal biztosított" házkutatást tartott.
"Minden ígéret dacára állandó megfélemlítésben élnek a kárpátaljai magyarok Ukrajnában" – közölte Szijjártó Péter december 3-án az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri tanácsülése után a Facebookon. "Ez egy elfogadhatatlan jelenség, ez gyakorlatilag a régi szovjet kommunista típusú megfélemlítése az embereknek" – hangsúlyozta. Hozzátette, a magyarok állandó nyomás alatt tartása most már a legmagasabb szintű központi kormányzati politika része lett. Majd kitért arra is, hogy az EBESZ kijevi kontingensének vezetője megtiltotta, hogy annak megfigyelést végző tagjai, és kifejezte elvárását a szolidaritás iránt a NATO-tagállamoktól is; Magyarország mindaddig blokkolni fogja az észak-atlanti szövetség és Ukrajna közeledését, amíg az ukránok így bánnak a magyar nemzeti közösséggel.
Az ide év kezdetétől csakis ukrán nyelven folyhat oktatás az ukrajnai és általuk jogtalanul bitorolt területeken az iskolákban, így Kárpátalján is. Annak ellenére, hogy ukrán fennhatóság alatt több százezer olyan gyereket is oktatnak, akik otthon bolgárul, magyarul vagy lengyelül beszélnek, az erről szóló törvényt még a 2017-ben leköszönő Petro Porosenko ukrán elnök írta alá.
Aztán Szájjártató 26-án Kijevbe látogatott. Előtte való este vérontással fenyegető, "Ukrajnai hazafiak" aláírással ellátott levelet kapott Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ. "Mi, ukrajnai hazafiak közöljük veletek, hogy amennyiben külügyminiszteretek, Szijjártó Péter Ukrajnába utazik, cselekedni fogunk. Elfáradtunk azt szemlélni, ahogyan Magyarország megpróbálja elvenni a területünket. Cselekedni fogunk. Szélsőségesen keményen. Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni" – állt az ukrán nyelvű levélben. Kijevi nagykövetségünk nem késlekedett a válasszal, és halált megvető bátorsággal közölte az MTI-vel, hogy az ügyben feljelentést tesz az ukrán hatóságoknál. Talán nem lett volna szükség a feljelentésre, ha a magyar kormány és Szájjártató szájjártatás és szájkaraté helyett titkos szabadcsapatok bevetéséhez nyújtott volna támogatást. Elég lett volna, ha titokban ad egy kis anyagi segítséget, a többit meg ránk bízza, a kialakult helyzetért pedig az ukrán intézkedéseket teszi felelőssé – és igaza is lenne.
Egy felségjog-bitorló ukrán törvényjavaslat szerint szabályoznák az állami szimbólumok használatát az önkormányzatok épületein. Amennyiben elfogadják a törvényt, az adminisztratív épületek homlokzatán és helyiségeiben, illetve a helyi önkormányzatok kommunális vállalatainak, hivatalainak és szervezeteinek épületének homlokzatán kizárólag Ukrajna zászlaját engedélyezik kihelyezni. A törvény azt is javasolja a képviselőknek, hogy minden plenáris ülés elején és végén énekeljék el az ukrán himnuszt, más országok himnuszának eléneklése pedig szigorúan tilos. Az adott pont a szürtei "himnuszbotrány" miatt került be a dokumentumba: a helyi képviselők az ülés elején elénekelték az ukrán himnuszt, a magyar himnusz pedig az ülés formális lezárása után hangzott el.
A felvidéki tót szeparatista bábállam úgy akarta módosítani a kettős állampolgárságot tiltó törvényt, hogy akinek van lakcíme egy másik országban, az felveheti egy másik ország állampolgárságát is, de a magyarokra a nagy európai kisebbségvédelem legnagyobb dicsőségére természetesen ez a módosítás sem vonatkozna. Mikor Szájjártató Komáromban járva utalást tett a kettős állampolgárságra, a tót szeparatista külügy bekérette a nagykövetet, Martin Klus szlovák külügyi államtitkár a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában arról beszélt, hogy azért nem engedik meg, hogy a Szlovákia területén élő polgárok, így a szlovákiai magyarok érzelmi vagy kulturális kötődés alapján felvehessék egy másik ország állampolgárságát, mert az olyan problémákat okozna, mint Kelet-Ukrajnában, Dél-Oszétiában és Abháziában – írja az Új Szó felvidéki magyar portál. A felsorolt területeken Oroszország az említett régiókban élő polgárok egy jelentős részét nemzetéhez tartozónak tartja, és emiatt fegyveresen is támogatta az érintett térségek elszakadását Ukrajnától és Grúziától, de emellett a szlovák politikus azt is kifejtette, hogy szerinte az állampolgársági törvény módosítása körül az Orbán-kormány feleslegesen gerjeszti a nemzetiségi feszültséget. Ez a módosítás lehetővé teszi, hogy valaki felvegye egy másik ország állampolgárságát, de csak abban az esetben, ha az illető személy "autentikus és gyakorlati" kapcsolatban áll az adott országgal. Szájjártató válaszul szájkaratézott egy kicsit, majd segített beszerezni kétmillió orosz vakcinát a tótoknak. A tót miniszterelnök cserébe megcsillantotta a reményét, hogy "meg tudják beszélni a kettősállampolgársági törvényt". Így működik az Orbán-kormány nemzetpolitikája.
Romániával szemben Szájjártató a szájkaratét már teljesen mellőzi, helyette a románoknak és a kollaboráns tulipános ál-"érdekvédőinknek" való seggnyalásban merül ki a magyar diplomácia tevékenysége. Ez már megmutatkozott az ősszel, amikor nagy hanggal minden segítséget felajánlott keleti rablószomszédunknak a koronavírus elleni küzdelemben. Legalább ahhoz a feltételhez kötötte volna, hogy magyarlakta területeken ne hozzanak létre máshonnan odatelepítet koronavírusos románoknak karantén-tábort. Arról nem si beszélve, hogy se ótonómia (semmilyen szintű), se állami magyar egyetem, a többi "kisebb" hétköznapi etnikai sérelemről ne is beszéljünk! De nem, ő feltétel nélkül adja! A tavaly november 30-i román választások után, december 3-án Szájjártató "még csak" a tulipános kollaboránsoknak gratulált az eredményért, elfelejtve, ha a román megszálló hatalom nem teszi meg nekik azt a szívességet, hogy a nemzetiségi pártoknak alternatív küszöböt állít fel, akkor az R"M"DSZ be s jutott volna. Aztán jött a Szenteste napja, és immár főnöke, a nagybetűs Viktor érezte úgy, hogy karácsonyra egy kis seggnyalással ajándékozza meg román kollégáit, az új kormány megalakulása alkalmából: gratulált Florin Cî?unak Románia miniszterelnökévé történt megválasztásához: "Meggyőződésem, hogy Románia és Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése az előttünk álló években jelentősen hozzájárulhat országaink fejlődéséhez, az Európai Unió gazdasági erejének gyarapodásához, és állampolgáraink jólétéhez" majd kifejezte abbéli örömét, hogy az új koalíciós kormányban fontos szerepet kaptak a magyar kisebbség "képviselői", majd így folytatta: ""Kívánom, hogy közös erővel sikerüljön megvalósítani kormányprogramjuk minden elemét. A magam részéről szeretném biztosítani, hogy az országaink közötti kapcsolatok fejlesztésében, nemzetközi együttműködésünkben és közös céljaink elérésében számíthat kormányom támogatására"
Tudja kedves Viktor, Szájjártató, Némethzsoltika, Tömjénzsoltika, Kövérke és a többiek mind: mindig lesznek szép számmal a bolondítható vénasszonyaink között, valamint ezen vénasszonyainkra áhítozó vén kujonjaink között, akik a koronavírus elmúlása után is (márha elmúlik) elmennek minden év nyarán csápolni a posványosi Orbán-koncertre. De ez ne tévessze meg magukat, nézzenek arra, hogy évről évre kevesebben szavaznak a kollaboráns sziromlevelűekre, azok jórésze is csak egzisztenciális kiszolgáltatottságból. És ahogy csökken a sziromlevelűekre leadott szavazatszám, úgy fog csökkenni itt Erdélyben a Fideszre való szavazási hajlandóság is. És az se tévessze meg magukat,hogy a kollaboránsainknak adott zsíros bukaresti miniszterségek, államtitkárságok egy tapodtat sem fogják a magyarok számára élhetőbbé tenni az 1918-ban egybetákolt Nagy-Románia nevű koncentrációs tábort. Persze, jelenleg még nem zaklatják román kommandósok erdélyi véreinket, legalábbis egyelőre a románok megmaradnak a kevésbé sunyibb módszereknél. De még eljöhetnek a kárpátaljaihoz hasonló idők Erdélyben is, durvábbak is, és talán nem is olyan soká. Nem kéne megvárni, amikor már annak örülhetünk, ha nem zárnak minket gázkamrába. Mit kell hogy megtegyenek velünk, hogy a magyar politika végre rádöbbenjen, hogy rablószomszédos ellenségeink, tót, szerb, ukrán, román csak a gépfegyverből ért? Mikor küldenek például kárpátaljára egy rongyos gárda szerű csapatot? Mi itt vagyunk, de nem tehetünk semmit, mert nem támogat minket senki.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Dühös románszakértője

2021 03. 10.