Magyarellenes provokációk Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Székelyföldön!


Február 5-én ismeretlen betolakodó román tettesek megronga´lta´k Marosva´sa´rhelyen a postaréti Sze´kely ve´rtanu´k emle´kmu?ve´t, amelyre felfestették a román piros-sárga-kék zászlót. A román lobogó színeit minden bizonnyal festékszóróval vitték fel a megyeszékhely köztéri emlékművének egyik oldalára. A megszálló román rendőrséget lakossági bejelentésére Portik Vilmos alpolgármester hívta ki, Soós Zoltán polgármester etnikai indíttatást sejtve feljelentést tett a megszálló román rendőrségen a betolakodó elkövetők ellen. A Székely vértanúk emlékműve a marosvásárhelyi Postaréten áll; a Habsburg-ellenes felkelésben Marosvásárhelyen, 1854. március 10-én kivégzett székely vértanúk tiszteletére emelték. 1875 óta a hat méter magas gránitoszlop előtt tartja meg a március 15-i ünnepélyeket, megemlékezéseket a város magyarsága. A méltó válasz a betolakodók provokációjára az volna, ha helyreállítanák az 1918 végén a román megszállók által ledöntött Bem-szobrot.
Néhány nappal később, február 10-én megrongálták a Kolozsvár határában, a Bükk erdő felé vezető úton található helységnévtáblát – lefestve annak magyar feliratát. Uszítás és gyűlöletkeltés miatt, ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a megszálló román hatóságoknál az Erdélyi Magyar Szövetség, amely közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy az eset nem sokkal azután történt, hogy Marosvásárhelyen szintén egyértelmű magyarellenes provokáció történt, amikor a Székely vértanúk emlékművét rongálták meg. Oláh Emese R"M"DSZ-es alpolgármester képmutató módon közölte: "mélységesen elítéli a tettet, szerinte ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye sem Kolozsváron, sem a 21. században", majd hozzátette, pártja kolozsvári szervezete is feljelentést tesz a megszálló rendőrségen. A feljelentési versenyben a szintén sziromlevelű Györke Zoltán Kolozs megyei alprefektus sem akart lemaradni, miközben lehet, hogy épp az R"M"DSZ készítette maga ellen: el kell terelni a figyelmet arról, hogy a "kincses város" sziromlevelű szervezete élén alpolgármester-asszonyukkal, Oláh Emesével, nagyban asszisztálnak egy alig négyszázezres városban teljesen abszurd, és nyilvánvalóan Kolozsvár további elrománosítását szolgáló metróépítéshez.
A bukaresti bíróság kötelezte a székelyföldi Gyergyóremetét, hogy távolítsák el a községháza elől a magyar és a székely zászlót, valamint a település zászlóját a jól ismert román blogger, a magyarellenes betolakodó Dan Tanase által indított per miatt. A székelyek azonban nem hagyták magukat és mozgalmat indítottak: egy helyett száz zászlót tűznek ki a település különböző pontjain.
Helyi vállalkozók keresték meg az EMSZ-t (Erdélyi Magyar Szövetség) azzal, hogy a bírósági ítélet miatt levett székely zászló helyett máshol tűzzenek ki lobogókat. Egy helyett százat! – ez a mozgalom mottója. A zászlókat helyi kezdeményezők anyagi támogatásával szerezték be, zászlórúddal együtt adják át az igénylőknek, és ha szükséges, zászlótartót is be lehet szerezni az EMSZ-nél. A zászlót átvevő magánszemélynek vállalnia kell, hogy ki fogja tűzni az ingatlanjára, és legalább két évig ott is marad. Az első száz zászló Gyergyóremetére kerül, így most a remeteiektől várják az igényléseket a lobogókra, de innentől kezdve mindenhol, ahol bírósági ítélet miatt el kell távolítani az önkormányzati épületre tűzött székely lobogót, hasonló mozgalmat szerveznek. Ugyancsak ezt szeretnék elérni azon a tizennégy településen is, ahol már korábban megtörtént a zászló levétele. A székely zászló mozgalomba időközben a HVIM és a Mi Hazánk mozgalom is bekapcsolódott. Ez mind nagyon szép és nagyon jó, csak ha már a magyar zászlót is levetették a megszálló oláhok, akkor úgy volna az igazi, hogy a székely zászlókkal együtt egy piros-fehér zöldet is kéne adományozni?

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2021 03. 10.