A Fidesz már nyíltan bevallja, hogy nem áll ki az elszakított magyarok sérelmei és az autonómia-törekvések mellett, még az SZNT uniós polgári kezdeményezése mellett sem kampányolt!


Tavaly augusztusban meglátogattuk a valaha szebb napokat látott EMI-tábort, melyet már évek óta nem a balul sikerült Néppártos tisztújítás okán a politikától teljesen visszavonult Soós Sándor, hanem Sorbán Örs szervez. A "valaha szebb napokat látott" kitételt nem pusztán azért említjük, mert a "magyar" belügyes aknamunka folytán immár több mint 8 éve nem mi vigyázzuk a tábort, és nem is csak azért, mert kevesebb a látogató. A szellemiséggel is komoly gondok vannak, amit az jelzett, hogy meghívták Szász Jenőt, pedig a clotroceni-koccintás óta, nomeg a gyöngyhalászat elmebaja óta eddig ő nemkívánatosnak számított itt, de ennek immár vége. Így értelemszerűen Kövér Lászlóval, és Szász utódjával, Mezei Jánossal tartottak közös pódium-beszélgetést, utóbbi szellemiségét ismerve valószínűleg csak saját párttagsága iránti udvariasságból jött el, de nem fűlhetett a foga elődjével közösséget vállalni. Szász Jenő mondanivalója Székelyföld társadalmi-gazdasági statisztikai adatainak ismertetéséből állt, amit valószínűleg nem ő készített. Egyszer Trianon után megjegyezte szarkasztikusan egy francia politikus, ha Románia külügyminisztere vagy miniszterelnöke aláír egy nemzetközi szerződést, az egy valamire jelent csak garanciát, hogy az illető román politikus tud írni. Nos előadása alapján, a gyöngyhalászok szakszervezeti elnökének előadása szellemi képességeit illetően egyvalamire jelentett garanciát, méghozzá arra, hogy tud olvasni, ugyanis mondanivalóját végig papírról bírta felolvasni.
Egy valami viszont roppant mód feltűnő volt előadásában: a "székely autonómia-(látszat)harc" egykori bajnoka ezúttal szóba sem hozta az autonómiát, igaz, a másik két előadó sem. És Kövér László előadásából erre magyarázatot is leltünk: nyíltan kijelentette, hogy a migrációs politika valamint az "egyéb közép-európai brüsszeli érdekek képviselete" érdekében már a kormányközi találkozókon sem vetik fel a magyarságot ért sérelmeket – nemhogy az újabb közösségi jogigényeket. Magyarán még a kilencvenes években hazaáruló módon megkötött alapszerződésektől is visszaléptünk. Ezek mindegyike – mindamellett, hogy lemondott a határváltoztatás lehetőségéről – kikötötte azt, hogy a másik állam területén található nemzetrész esetén az anyaország lemond azon jogáról, hogy a nemzeti közösség sérelmét nemzetközi fórumok elé vigye, hanem az érintett másik állammal együttműködve keresi a problémára a megoldást. De mostmár eljutottunk odáig, hogy még a másik állammal együttműködve sem keresünk megoldást, mert a nagy brüsszel-elleni szabadságh(átra)arc érdekei ezt kívánják. És ezt így egyenesen bele a gyergyószentmiklósi közönség pofájába! Ezzel Kövér mélyebbre süllyedt, mint Kádár: Kádár legalább azt hazudta 1957-ben Marosvásárhelyen, hogy a "románai" magyar kisebbség helyzete megoldódott. Kövér lényegében nyíltan megmondta: a nagy "közép-európai közös érdekek védelmében" ne is számítsatok ránk!
Jelenleg a felvidéki tót szeparatista bábállam, valamit a Délvidéket megszállva tartó Szerbia, noha esze ágában sincs teljesíteni – nemhogy a magyar történelmi vagy akár etnikai revíziós határkiigazítást – de még a magyar önrendelkezési igényeket sem, de a magyarok nyílt üldözésével alábbhagyott. És nem is elsősorban a "közép-európai együttműködés", hanem sokkal inkább az orosz nyomás miatt. Azonban Románián nincs orosz nyomás, Románia Oroszország ellensége. Ezért hiába a gesztusok: a magyar külügyminiszter példának okáért Románia OECD-tagság megszavazását a marosvásárhelyi katolikus gimnázium sorsának rendezéséhez köti, a román kormány azt törvénybe foglalja, a magyar külügy megszavazza az OECD-tagságot, majd a román ellenzék alkotmánybíróságon megtámadja a törvényt, és azt a román alkotmánybíróság meg is semmisíti. De a magyar kormány nem tanul semmit az esetből: tavaly az EP-választás előtt a sziromlevelűek támogatására buzdította az erdélyi magyarokat, majd kijelentette: "Magyarország…növekvő erejét a jószomszédi, regionális kapcsolatok javítására fordítja. "Úgy látom, a szomszédaink úgy tekintenek Magyarországra, mint olyan sikeres országra, amely a régió stabilizálására fordítja gyarapodását (kár, hogy nem saját stabilizálására). Bár a Szlovákiával és Szerbiával fennálló bizalmi viszony még nem jött léte Romániával is, remélem, megérkezünk ide, és nagy közös célok elérésében működhetünk együtt".
Orbán továbblépett Temesváron, a román ál-forradalmi puccs 30 éves évfordulóján is, egyenesen arról beszélt, hogy jó lenne a visegrádi együttműködésbe Romániát is belevenni. Mintha a tótok nem lennének elég nagy púp a visegrádi együttműködés láttán. Mindhiába, Claus Johannis, Románia román-párti szász elnöke kijelentette: "Nem hiszem, hogy új törésvonalakat kellene megnyitnunk az EU-ban, ellenkezőleg: mindannyiunknak azon kellene lehetőségeinkhez mérten dolgoznunk, hogy eltüntessük a létező törésvonalakat" – magyarázta fenntartásait az államfő, aki már eddig is bizonyította, milyen jól el tud taposni törésvonalakat, főleg ha etnikai hátterűek (önfeladás, mások megalázása, iskolák elrablása, nyelvek elnyomása, stb.). De Orbánnak ez sem volt elég, egy alkalommal a kényszeres együttműködési mániájában már nyíltan meg is ismételte azt, amit Kövér elmondott az EMI-táborban. És gyakorlatilag semmit nem tett a Székely Nemzeti Tanács uniós polgári kezdeményezése terén sem, azon kívül, hogy minden kormánytag aláírta. Még az aláírásgyűjtés határidejének a koronavírusra való tekintettel való meghosszabbításáért sem állt ki az Európa Tanács felé. Mindeközben méltán hazaárulózták a Momentumot, mert a román elnökválasztás előtt Kolozsváron egy román nemzetiségű román elnökjelölt mellett kampányolt, Felvidéken pedig Donáth Anna egy szlovák párt mellett kampányolva kijelentette, hogy lehet egyszerre jó magyarnak és büszke szlováknak lenni. Igen, a Momentum a többi balliberális párttal együtt hazaáruló, ugyanúgy, ahogy a Fidesz is az. Mert a Fidesz meg a kollaboráns Kelemen Hunor mellett kampányolt. És lényegében nincs különbség hazaárulásban aközött, hogy egy párt az elszakított területeken egy nyíltan a szlovák, román stb. megszállók-betolakodók pártját, jelöltjét támogatja a választásokon, és aközött, hogy egy hazaáruló-kollaboráns álmagyar jelöltet-pártot. Nem tudni, minket erdélyi magyarokat, akik saját Hazánkban, Erdélyben egyedül őshonos közösségként nap mint nap megéljük a fokozatosan betolakodó románság, és az általuk immár 100 éve berendezkedő, törvénytelenül minket megszállva tartó román hatalom általi kitaszítottságunkat, és másodrendű állampolgárként kezelésünket, meddig lehet minket hülyének és egyszerű szavazógépnek nézni. A tavalyi EMI-tábor említett pódium-beszélgetésén Sorbán Örs azt találta mondani, hogy az "Úz-völgyi incidensre egyetlen megoldás a párbeszéd". Mi a beszélgetés után személyesen azt mondtuk neki, hogy a román csak egy dologból ért, a géppisztolyból. Erre ő azt felelte, hogy azok az idők elmúltak. Nem, kedves Sorbán Örs, azok az idők csak most fognak eljönni igazán!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2020 04.17.