A magyar főnök 12 pontja


1. Magyar főnök vagyok, ellenszenves, rosszindulatú, köcsög, idegbeteg, igazságtalan, és "degecinek születtem"! Vedd tudomásul, hogy azért fizetnek, hogy a gyomrod is összeránduljon, ha már csak a nevemet is meghallod!
2. Vedd tudomásul, hogy a munka törvénykönyvének az előírásait kizárólag a rovásodra lehet megszegni, a javadra még véletlenül sem!
3. Minden első mondatom úgy kezdődik, hogy "Kolléga, esküszöm rossz nézni, amit csinál…" és minden második úgy, hogy "Na jó, most már kezdek tényleg ideges lenni"!
4. Ne kérdezz fölöslegesen hülyeségeket, olyanokat, amire logikusan te is ki tudod találni a választ! Logikus az, hogy te logikusan magadtól kitalálod, hogy én logikusan hogy gondolom!
5. Nálam alap, hogy úgy pörögsz, hogy kilóg a beled is! Akárhogy is igyekszel, mindig tudok hibát találni a munkádban, és pechedre, imádom hisztizés közben megalázni a beosztottaimat!
6. Minél inkább megfelelsz a cégvezetés elvárásainak, annál nagyobb az esélye, hogy holnap is lesz mit enned!
7. Költséghatékonyság miatt spórol a cég, úgyhogy a 70 kilós cuccokat is egyedül kell emelgessed! Ha esetleg a lumbágó kezdeti jelei mutatkoznának nálad, akkor jobb ha már most beadod a felmondásodat!
8. A ki nem fizetett túlórákat reklamálni nem tilos, de nem túlzottan ildomos!
9. 10-e elmúlt, és még nem utaltuk a fizetésed?! Mit baszogatsz állandóan ilyesmivel?! Majd utaljuk, amikor utaljuk, és kész!
10. A közlekedés miatt nem tudsz beérni időben? Oldd meg, magánügy, egyéni szocproblem!
Nem éred el az utolsó buszt, mert még maradnod kell? Oldd meg, magánügy, egyéni szocproblem!
Nem engedlek ki wc-re, ha összecsinálod magad? Oldd meg, magánügy, egyéni szocproblem!
Nem tudtál kimenni kajaszünetre, mert be kellett fejezzél egy munkafolyamatot? Oldd meg, magánügy, egyéni szocproblem!
Beteg a gyerek, de nem adok mégse betegszabit? Remélem a választ már magadtól is kitalálod!
11. Magasszintű kapcsolatai vannak a cégnek, úgyhogy az alábbi fogalmakat sürgősen verd ki a fejedből: fizetésemelés, fizetéselőleg, szabi, betegszabi, munkavédelem, munkaügyi bíróság, szakszervezet!
12. Rabszolgák vagytok, és azok is maradtok! Hogy klasszikust idézzek: "akinek nem tetszik, el lehet menni", Londonban tágasabb, és bármikor felveszünk a helyedre egy románt, aki tizedéért elvégzi a lószart sem érő munkádat!

Lejegyezte a Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Dühös románszakértője

2019 05.01.