Gratulálunk Sóós Sándor alelnökké választásához és Borbély Zsolt Attila riportjához! - Az alacsony iskolavégzettségűek után az elszakított véreinktől is megfosztaná a választójogot a Jobbik?


Április 22-én Székelyudvarhelyen tartotta országos küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt. A párt első embereit tekintve nem történt változás, ami a román választásokon való gyáva magatartásuk, Fidesz-sugallatra történő visszalépésük fényében elég szomorú: Szilágyi Zsolt további két évre elnök maradt, ügyvezető elnök változatlanul a harmatgyenge Tóró T. Tibor.
"Olvad a jég" a román–magyar viszonyban, a kölcsönös tisztelet és érdekek alapján "kitavaszodhat" –ezen egetverő ostobaságot a küldöttgyűlésen felszólaló Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke bírta elkövetni. Ugyanezt szinte szó szerint már Jeszenszky-külügyminisztertől is hallhattuk a kilencvenes évek elején – ennyit fejlődött a magyar politika az elmúlt huszonöt esztendőben: a gyurcsányista nemzetárulásból visszaemelkedtünk az antallista hazaárulás szintjére.
Azért egy pozitívuma mindenképpen volt a küldöttgyűlésnek: Sóós Sándort, a párt kolozs megyei elnökét, akit mi EMI-elnök korából személyesen jól ismerünk, akit nyugodtan tekinthetünk az erdélyi magyarság szál-emberének, a párt közép-erdélyi alelnökének választottak. Szívből gratulálunk a kinevezéshez, és további eredményes nemzetmentő munkát kívánunk számára a nagy sötét román éjszaka elleni harcban, és legalább olyan tisztánlátást a csonkaországi politikai viszonyok tekintetében, mint amivel az erdélyi politikában is rendelkezik (ez utóbbit még most is makacsul kitartó Jobbik-elkötetelezettsége okán írjuk).
Ugyancsak gratulálunk az EMNP másik elnökségi tagjának Borbély Zsolt Attilának az M1 állami tv-csatornának adott interjújához, melyben egyenesen nemzetárulónak nevezte a Jobbikot. Szerinte 2016 ősze volt már az az időpont, amikor már vállalhatatlan volt, amit a népszavazással kapcsolatban képviselt a Jobbik. Borbély Zsolt szerint a tavaly őszi bevándorlási népszavazásnál egy nemzeti pártnak igenis a kormány mellé kellett volna állnia, ugyanis az az egész kontinens jövőjét meghatározó referendum volt.
Hozzátette: ezt a vonalat követi most a Jobbik a CEU-ügy kapcsán is, miután a párt nem szavazta meg a felsőoktatási törvény módosítását, majd pedig beállt az "álbaloldal", valamint a "globális világhatalom helyi adminisztrációja" mellé. Véleménye szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a CEU egy "liberális agymosoda", miután egészen biztos, hogy Soros György nem fog komoly összegek áldozni arra, hogy ne az ő világnézeteit terjesszék, amit gyakran hangoztat is: mindenkit be kell fogadni, a migráció Európa számára egy nagy lehetőség. Miközben nap mint nap lehet látni, hogy van egy baltás támadás, egy gázolásos merénylet, az illegális bevándorlók "még meg se melegedtek Európa területén", máris dzsihádot üvöltenek.
Borbély Zsolt Attila szerint a Jobbik ezek miatt jelen pillanatban vállalhatatlan. Mint mondta, az hogy a frakcióban nem volt egyetlen ember sem, aki azt mondta volna, hogy amit csinálnak az vállalhatatlan, az egy nagyon szomorú dolog. Vélemény szerint egyáltalán nem kizárt, hogy Vona Gábort megbuktatják és, hogy a Jobbikból egyszer még nemzeti párt lesz.
Mi nem kívánjuk Borbély Zsolt Attilát semmiféle illúzióból kiábrándítani, de a Jobbikból sohasem lesz nemzeti párt, mintahogy valójában soha nem is volt az, és ezt már korábban meg is írtuk. A Jobbik már akkor vállalhatlan volt, pontosabban annak kellett volna lennie, amikor a pártelnök azt nyilatkozta, hogy rablószomszédaink “ugyanúgy vesztesei Trianonnak, mint mi", vagy amikor pártlapjában nyíltan hírdette Habsburg-párti és nemzeti történelmünket gyalázó írását. És akkor se mondta egyetlen ember afrakcióból, hogy ez vállalhatatlan. És mielött bárki úgy várná Toroczkait vona helyére, mint a messiást, szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ő se tiszta: ugyanabból a köpönyegből bújt elő, mint a Jobbik egész vezetősége.
És végül nem állhatjuk meg, hogy ne szóljunk hozzá a Szotyori botrányhoz, a facebook-oldalán "üveggyönggyel megvásárolt, elhülyülésre hajlamos erdélyi magyarságról" posztoló jobbikos képviselőről. Megállapítása egyetlen dolog miatt volt igazságtalan, de amiatt nagyon: nevezetesen az átlag csonakországi választó pont ugyanolyan hülye, mint az átlag erdélyi, csak legfeljebb máshogyan hülye. Szotyori teljesen nyílvánvalóan a december 5-én nemmel szavazók népszerűségét hajhássza, és ha magánakció is volt a részéről, az a momentum, hogy ezt megengedte magának, mutatja, milyen légkör alakult ki és mélyre süllyesztette a "néppártosodás" a Jobbikot. A csonkahoni átlag és erdélyi átlag között annyi a különbség, hogy míg a homo kadaricust valóban üveggyöngyökkel (húszezer forintosokkal, konzervekkel, több pénzt ígérő választási ígéretekkel) meg lehet venni, addig az erdélyiek számára a szimbolikus dolgoknak nagyobb jelentősége van, így őket elég megsimogatni, amolyan leki üveggyöngyökkel (pl. kettős állampolgárság) megvásárolni, és máris a megfelelő helyre húzzák az ixet. Tudja kedves Szotyori-elvtárs,akkor lett volna korrekt, ha ugyanezt elmondta a dumát elmondta volna a csonkahoni szavazókról is. Hogy mennyire nem nemzetféltés vagy őszinte nemzetkritika vezérelte magában ezt a gondolatot, mutatja az is, hogy felvetette az elszakított magyarok választójogának megvonását - ezzel maga balról előz több baloldali pártot, mert a szavazati jog megvonása csak a szekusbérenc dékápó programjában szerepel. Tudjuk, hogy a baloldal és a Jobbik ugyanarról a kisantatn-tőről fakad. De a maga pártja a választójog korlátozásának hírdetésében hagyománnyal rendelkezik, hiszen elnöke az alacsony iskolai végzettségűeket fosztaná meg választójoguktól. A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség parancsnoksága

2017 05. 01.