Egy "magyar" ex-titkosszolga képmutató önömlengése – Katrein Ferenc volt titkosszolga index-riportjának margójára


Az elmúlt héten az index hírportál hosszú riportot közölt Katrein Ferenccel, az NBH 2000 és 2013 közötti egyik magas beosztású vezetőjével, aki a műveleti főigazgató tanácsadójáig avanzsálódott. Már az illető szakterülete, a "szélsőségek" és "extremizmus" elleni fellépés is sokatmondó, és riportjában nem lehet nem érezni a politikai motíváltságot: mondanivalója, hogy ma nem a migráció, hanem az orosz titkosszolgálati behatolás illetve az oroszoknak való magyar elköteleződés jelenti a megtépett Magyarországra a legfőbb veszélyt. Természetesen ez önmagában igaz is, de a migráció vagy az izraeli behatolás – ez utóbbival való erős összefonódás szintén a jelenlegi kormányzat sajátja, melyről természetesen mélyen hallgat, mint veszélyről – nyiláván annál sokkal nagyobb veszély, bár ezek sem a legnagyobbak. Természetesen az orosz diverziót és az oroszbarátság káros hatásait kár volna tagadni, ha másért nem, az utóbbi idők Orbán-kormányának erős tót- és szerbbarátsága okán mindenképpen. Azon megállapításával is egyetérthetünk, amit nemrég mi is megírtunk, hogy az MNA ellen a hatóságok diplomáciai okokból nem mertek fellépni, vagy avval is, amit a letelepedési kötvényről mondott.
Azonban amikor a riportalany elbagatellizálta a Soros György által támogatott civil szervezetek által jelentett befolyásolási veszélyt, rögtön megkérdőjeleződott a tárgyilagossága. "Nem akarok most úgy pózolni, mintha egy ilyen hétpróbás elhárító lettem volna, de nekem azért nem rándul össze a gyomrom a Krétakörtől, és nem keresek fedezéket a sarokban a Helsinki Bizottság vagy a TASZ elől". Hát neked, kedves Katrein, biztosan nem is kell! De mondanivalójának hitelességét leginkább a migráció okozta terrorizmussal kapcsolatos kijelentésével ássa alá: "Aki szakértőnek vallja magát, miközben háborút, megszállást emleget, az nem szakértő, hanem valami más. Ki kell menni az utcára, és megnézni, háború van-e. És ha nincs, akkor gondolkodjunk el ezen". Hát nem tudom kedves Ferenc, Nógrádi György, aki magánál egy csipetnyivel nagyobb szaktekintély a biztonságpolitika területén, ennek az ellenkezőjét állítja.
De a bicska ott nyílik ki a zsebben, amikor a cigánygyilkosságok, és az elkövetők egyik segédje, Csontos István, a katonai elhárítás embere kerül szóba. Katrein bevallja, hogy akkori titkosszolgaként ő is "nyomozott" az ügyön, a riporter felteszi neki a kérdést, hogy érzett-e lekiismeret-furdalást. Innentől a párbeszéd: "Igen, abszolút, nekem is el kellett számolnom a saját lelkiismeretemmel. Bárki, aki ezen az ügyön dolgozott, legyen rendőr vagy titkosszolga, szerintem magával viszi ennek a hat embernek a sorsát, és soha nem felejti el. Mindenkit megrázott, és mindenkinek a saját hibáit tudnia kell vállalni.
(Riporter:) Hipotetikus a kérdés, de lehetett volna még emberéleteket megmenteni?
(K:) Ha nagyon drámai akarok lenni, azt mondanám, igen. De ezt soha nem tudjuk már meg.
(Riporter:) A romagyilkosságok ügyében a szolgálatok megnyugtatóan tisztázták a felelősségüket?
(K:) Egyáltalán nem. A Nemzetbiztonsági Hivatal, az AH elődje korrektül át lett világítva, és nyilván be kellett mutatnunk a parlamenti képviselőknek is az eseményeket a kihelyezett ülésen. Sőt a nemzetbiztonsági vizsgálat eredményével szemben, a megállapításoknak ellentmondva is visszavonták többünk vezetői megbízatását. De teljesen természetes, hogy aki ezen a területen dolgozott, annak el is kellett vinnie a balhét. Később engem rehabilitáltak is, akkor lettem a főigazgató vezető főtanácsadója".
Nos, mi a magunk részéről nem akarjuk firtatni a katonai elhárítás felelősségét, se pro se kontra, egyszerűáen azért, mert az ügyre konkrétan nincs rálátásunk, bár meg kell jegyezni, már önmagában a katonai titkosszolgálat (igaz, jelen cikk esetében csak az elhárításra vonatkozóan) ekézése erősen balliberális-kisantant érdekekre vall. Azoban egyvalamit konkrétan tudunk az üggyel kapcsoaltban: a cigánygyilkosságok elkövetői mögött az akkori gyurcsányista hatalom állt, a fegyvereket pedig Veress János akkori pénzügyminiszter fegyvermegsemmisítő-cégén keresztül a szlovák titkosszolgálat juttatta a kezükre, és ugyanígy fegyverezték fel egyik oldalról a Magyar Gárda, másik oldalról a cigánymaffia bizonyos csoportjait. A gyurcsányista hatalom célja pedig a polgárháború kirobbantása volt, hogy a rendcsinálásra hivatkozva be lehessen hívni a szlovák és román csapatokat. És kizárt dolog, hogy Katrein ezekről akkoriban ne tudott volna. És akkor nem jutott eszébe kilépni a szolgálatból, (noha állítása szerint vezetői megbízását egy időre vissazvonták), mintahogy azért sem, amit ulólag a riportban már fájlalt, miszerint 2004 és 2007 között kvázi-bolgár azaz orosz ügynökök végeztek poligráfos vizsgálatokat a magyar szolgálat emberein. Persze, mert akkor még Gyurcsány volt Putyin bizalmasa, és majd csak 2008-2009 fordulóján (épp a kisantant-barát polgárháborús előkészületei miatt) válik kegyvesztetté. Vagyis az orosz titkosszolgálati behatolás csak akkor válik bűnné, ha azt nem (kimondottan) kisantant-bérenc kormány alatt történik. Az már csak természetes, hogy a szomszédos országok felöl jövő tiitkosszolgálati behatolásról, mint legfőbb valós veszélyről, mélyen hallgat az ex-(vagy kitudja, nem is annyira ex-? De leginkább index-)titkosszolga. Szóval Katrein-elvtárs, a szemforgató, olcsó és hatásvadász szentimentalizmusod, amit a riportban sugalltál a cigánygyilkosságok kapcsán, politikailag motivált, ócska, hazug és gusztustalan! Soha nem volt neked lekiismereted, a balliberális-kápós oldallal együtt az ellenség kiszolgálója vagy, voltál és leszel, (amíg élsz) és ezért cigányok megölése sem volt számotokra drága!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség parancsnoka
Klutsik György s. k.

2017 03. 07.