Ponta szerint „túl sok előjoga van” az erdélyi magyaroknak – szorul a kisantantgyűrű


„Normális, konstruktív párbeszéd folyt két olyan kormányfő között, akik számára fontos, hogy országaik együttműködjenek, hogy sikeresen működjenek együtt” – mondta Fico az április 26-i, Orbán Viktorral folytatott tárgyalást követő sajtónyilatkozatában. Valóban így lehetett, ha Orbán ugyanezt nyilatkozta. Az energetikai együttműködéstől kezdve a gázvezetékek építésén át az új Duna-hidakig mindenről szó volt, csak éppen a kettős állampolgárságról nem – ezt deklaráltan ki is jelentették – miközben magyar állampolgárságukat felvállaló felvidéki véreinket a konstruktivitás és együttműködés jegyében továbbra is fosztják meg a puszta létezés jogától is. De ami a hab a pofátlanság tortáján, az Fico javaslata volt egy közös tót-magyar katonai alakulat felállítására.
Időközben Romániában is kormányváltás volt, és az előző kormány a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem „magyar karának” csúffolt angol-magyar-román vegyeskar létrehozásába bukott bele. A hivatalba lépő Victor Ponta vezette új román kormánynak első lépései közé tartozott ennek a multikulturális karnak a létrehozására vonatkozó kormányrendelet visszavonása. A kollaboráns RMDSZ egyből nyivákolt, hogy a magyarok jogait egyik napról a másikra „le lehet rombolni”.
Hát igen, az a kevés morzsa, kedves RMDSZ, amit alamizsnaként tetszett odadobni saját kizsigerelt népének, azt a keveset nagyon könnyű elvenni. Most meglátszik mennyit értek a sötét neptuni alkuk, mennyit ért az RMDSZ homokra alapozott érdekvédelme. Ponta kijelentette: „Túl sok előjoga van az erdélyi magyaroknak”, és a tárgyalás alatt álló kilúgozott RMDSZ-féle kisebbségi törvényből is kiveszik a kulturális autonómiára vonatkozó passzust.
Mi szerintünk viszont a románok rendelkeznek túl sok előjoggal: más országa elrablásának, és más felségjogai gyakorlásának előjogával. De a legbántóbb előjoguk, hogy egyáltalán léteznek.
Testületünk az egyetemes Magyarság nevében követeli a magyar kormánytól, hogy azonnal szüntesse be a mosolydiplomáciát, az összes elcsatolt területen működő magyar külképviseletet haladéktalanul utalják át a Belügyminisztérium hatáskörébe, és az alapvető jogaitól megfosztott felvidéki magyar állampolgárokat fizikai megvédéséről gondoskodjon a magyar kormány!
Tótok és románok nélkül szebb a világ!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2012 05. 09.