A Sabin nő elakarja rabolni Kovásznát!


Panaszt tett a háromszéki megszálló oláh rendőrségen fenyegetői ellen az a magyar nemzeti ünnepen román trikolórral pózoló betolakodó oláh fiú, aki a bukaresti hírtévéknek köszönhetően a románok között népszerűségre tett szert. A fotót megosztotta a Facebookon, ami hatalmas etnikai vitát váltott ki a közösségi oldalon, a román fiú mintegy 900 bátorító üzenetet és halálos fenyegetést is kapott. Több magyar kommentelő veréssel fenyegette meg a román tinédzsert (kár, hogy csak fenyegették). Háromszék megye megszálló román rendőrparancsnoka, Ion Popa elmondta: a fiú kedden szülei kíséretében, önként megjelent a rendőrségen, és panaszt tett az őt fenyegetők ellen. A háromszéki román megszállók és betolakodók sajtója „Sabina-efektusnak" nevezi az ügyet, arra utalva, hogy pontosan egy évvel ezelőtt, a kovásznai Körösi Csoma Sándor iskola egyik betolakodó oláh diáklánya, román nemzeti színű fejpántot viselve provokált botrányt. Ion Popa hozzátette: a kovásznai diáklányt is halálosan megfenyegették a Facebook közöségi portálon, a rendőrség azonosította is a Magyarországon élő fenyegetőt. A kovásznai esetet a megszáűlló ügyészség vizsgálja tovább.
Első alkalommal beszélt nyilvánosan a város megszálló oláh rendőr parancsnoka is, Emil Ciurea a fürdővárosban tavalyi és idei március 15.-i "nem kívánt eseményekről". A parancsnok tegnap a városi tanács ülésén számolt be az általa vezetett intézmény tavalyi tevékenységéről, az említett eseményeket nem jegyezte külön a jelentésben. Molnár János tette fel a kérdést: milyen újdonságok vannak a tavaly márciusban történt, zabolai illetőségűek által szervezett tüntetéssel kapcsolatban? Felemlítette: március 15-ét követően, egy héten keresztül mintegy huszonöten engedély nélkül tüntettek a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium előtt. Trágár szavakkal illették, miközben bement az iskola kapuján, kemény pszichikai nyomásnak volt kitéve – mondta Molnár. A parancsnok rövid kitérővel kezdte válaszát, természetesen a "hajpántos román lánnyal" takarózott.
Ismeretlen tettes ellen állítottak össze bűnügyi iratcsomót az Elenát ért halálos fenyegetések okán. Állítása szerint néhány nap alatt kiderült a tettes kiléte, a kézdivásárhelyi megszálló ügyészségen iktatták a bűnügyi dossziét. Mivel a vádlott Csonka-Magyarországon tartózkodott, a magyar bűnügyi kivizsgáló szervekhez továbbították az ügyet, végül a tettes ezerlejes bírsággal megúszta, az ügyet lezártnak tekintették – számolt be a parancsnok. (Ezek szerint a magyar hatóságok védik Sabina jogait, ez hatalmas szégyen) Molnár János nem lazított: nem erről kért felvilágosítást, hanem a zabolaiak engedély nélküli tüntetéséről. A rendőrfőnök elmondta, valóban volt egy általa spontánnak nevezett tüntetés, amelyet a csendőrség felügyelt, a rendőrök a forgalom akadálymentesítése okán voltak jelen. Nem nyomoztak az ügyben, mivel senki nem tett feljelentést – mentegetőzött a megszálló oláh parancsnok.
Ezek után Becsek Éva tanácstag, iskolaigazgató a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium falának trikolór színekre való átfestése ügyében indított kivizsgálásról érdeklődött. Emil Ciurea kifejtette: folyik a nyomozás, már a tettes kilétét is ismerik, de mivel nincsenek konkrét bizonyítékaik, egyelőre kivárnak. Az iskolában a tanulók beszélnek, ismerik az elkövetőt – jegyezte meg a parancsnok. Az iskola falának átfestését kihágásnak minősítették, így az ügy egy év alatt elévülhet.
Az iskolai festéssel egy időben piros-sárga-kékre festették a Kovászna Páké felőli bejáratánál levő várostáblát is. Erről az esetről is tudomása van a rendőrségnek, de a tanácsülésen részt vevők közül senki nem firtatta a kivizsgálás előremenetelét. Március 16-án éjjel ismeretlen tettesek festékkel fújták le Ákosfalva, Göcs és Székelyvaja helységekben, Segesvár irányából a DN 13 valamint DJ 151 D utakon elhelyezett helységnévtáblákon a magyar nyelvű feliratokat. "Sajnálatos hogy visszatértünk a kétezres évek elejére de úgy gondolom, hogy ez többé nem fog nálunk sem és máshol sem megismétlődni. Megtettük a szükséges intézkedéseket az útügy és a rendőrség fele" -mondta el az ügy kapcsán Osváth Csaba Ákosfalva község polgármestere. A polgármesteri hivatal átiratban jelezte a megszálló román útügynek, hogy minél előbb cseréljék ki az elcsúfított táblákat és a megszálló rendőrségen ismeretlen elkövető ellen feljelentést tettek. A polgármester kéne tudja, hogy magyar feliratokat a román útügy nem tesz, csak románt. Sajnos az RMDSZ által kieszközölt Jog azt mondja, hogy akinek kell magyar felirat, az tegyen a saját költségén. Ez a 25 év "eredménye".

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2014 04. 08.