Petőfi szobor-avatás, rácskoszorúzás és magyarellenes provokáció Kolozsváron – Izsák után Bunta Leventét és Verestói Attilát is kifütyülték Március 15.-én!


Petőfi-szobrot avattak március 14.-én a délvidéki Magyarcsernyén. A szobor avatásán nemcsak Pásztor István rontotta a levegőt semmitmondó posztkommunista-ízű beszédével, hanem az ünnepet rontotta az a tény is, hogy a szobrot még a 70-es évek elején szabadkára szánták, de hivatalos délvidéki érdekképviseletünknek mai napig nem fülött a foga a felállításához, így végül a készítők egy Istenhátamögötti nyugat-bánáti kisfalunak ajándékozták azt – hát ez aztán a Költőhöz méltó bátorságra vall. A délvidéki kollaboráns magyar érdek(nem)képviselet emblémájaként lehetne megírni egy könyvet arról, hogy mennyire nem volt mersze 40 év alatt a délvidéki magyarság központjában felállítani Petőfi szobrát, és végül hősiesen felállítják egy eldugott településen.
Alig pár nappal korábban, Kolozsvár első Petőfi szobrát is felavatták. No nem közterületen sérti a betolakodó románok érzékenységet, hanem egy szeretetotthon udvarán. Nem baj, legalább a Költő itteni szobrát ez a tény megóvja attól, hogy mindenféle román meg sziromlevelű-kollaboráns méltóságok pózoljanak előtte Március 15.-énként . Mint például a Költőnek a városban található emléktáblája előtt, ahol ezúttal is felolvasták Victor Ponta üdvözletét, majd Emil Boc betolakodó polgármester sem átallott felszólalni. Különben az emléktáblához való menet kétségtelenül méltóságteljes volt, az újvasgárdisták provokációjának válasz nélkül hagyása annál kevésbé. Ők az idén szándékosan a magyar nemzeti ünnepen Kolozsvárra helyezték az ő Avram Ianku megemlékezésüket a magyar és a székely lobogó elmaradhatatlan számukra meggyalázásával. Végül az emléktáblánál való koszorúzás az erdélyi magyarság helyzetének tükörképére sikeredett – miután tavaly a román betolakodó műemlékvédelem kifogásolta az emléktáblán elhelyezett koszorúkat, a résztvevők a színpadon felállított rácsot koszorúzták meg – utalva evvel azerdélyi magyarság helyzetére, mármint hogy a román uralom börtönt jelent a számára.
Kellemetlen Dudor miniszterelnök-helyettes Nagyváradon Szacsvay Imre szobránál rontotta az ünnepet. "Közösségi szimbólumainknak folyamatosan nekirontanak azok, akik nem értik, hogy sem tiltás, sem parancs nem tépi ki az ember szívéből a nemzeti lét legfontosabb értékeit: a nyelvet, a kultúrát, a szimbólumokat" – jelentette ki a kormányfőhelyettes. Elnézést, bocsánat, kik rontanak neki a jelképeinknek? Az a román kormány, amelyiknek az ezredes elvtárs miniszterelnök ehlyettese. Netán maga ellen beszél?. Azt is megjegyezte, a közösségnek újra és újra meg kell küzdenie az iskolai osztályokért, az anyanyelv használatáért, a kétnyelvű feliratokért, az államosított ingatlanok visszaszerzéséért és a visszaszervezett vagyon megőrzéséért. Igen, a közösségnek az ellen az állam ellen, amelyiknek ő miniszterelnök helyettesként harmadik számú embere. Őt még nem fütyülték ki, mint Izsák Balázst, viszont a székelyudvarhelyi megemlékezésen Bunta Levente sziromlevelű polgármester és Verestói Attila hál’ Istennek erre a sorsa jutottak!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2014 03. 15.