Vajon a németek, vagy a magyarok ellen szólna a kormány által tervezett "német megszállás emlékműve"?


Szilveszterkor a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány a német megszállás 70. évfordulója alkalmából emlékművet kíván állítani. Egy megszállásnak emléket állítani eleve ostobaság, az ellenállás áldozatainak viszont kétségtelenül járna egy emlékmű. (Akárcsak a szovjet megszállásének is). A kormány ötlete a balliberális politikai szervezeteknél sem aratott sikert, de az ő kifogásaik nem túlzottan érdekelnek minket. Annál érdekesebb volt a Jobbik reakciója, akik üdvözölték a szoborállítás ötletét, de azt rögtön hozzákötötték a szovjet emlékműnek a Szabadság térről történő eltávolításának a kétségtelenül jogos követelésével.
És épp itt jön a probléma, a kiválasztott helyszín. Nevezetesen, hogy a Szabadság tér az Országzászló, az irredenta virágágy és a négy Irredenta szobor helyszíne volt. Trianon előtt pedig az 1848-49-es Forradalom- és Szabadságharcnak kívántak ide emlékművet állítani, ami ugye mai napig nem történt meg. Szóval van egy nagyon rossz előérzetünk, mégpedig az, hogy ahogy a szovjet emlékmű az Irredenta virágágy helyén éktelenkedik, úgy az Orbán-kormány megint a nemzetközi cionizmusnak tesz engedményt, és az irredentákba rúg egyet, és egyenesen a volt Ereklyés Országzászló helyére állítja fel az emlékművet. És ebben az esetben ez az emlékmű nem a németek, hanem a magyarok ellen lenne felállítva, mert nem a németeket emlékeztetné gaztetteikre, hanem a magyar nemzeti oldalnak üzenne, méghozzá ezt, hogy soha többé nem lesz ereklyés Országzászló a Szabadság téren. És magyar feltámadás sem. És a Jobbik látatlanban ezt üdvözli előre.(A párt álláspontját a Szabadság téri ügyekben illetékes hegedűsné kovács Enikő jelentette be a nyilvánosságnak. mostmár Pap Gábor művészettörténész előadás-sorozatának a Hazatérés templomából való kizsuppolásán kívül szerzett a szemünkben mégegy elégtelen osztályzatot. Ezt még férjének a Horthy-kormányzó Urunk szobra ügyében tovább folytatódó méltatlan egyházi meghurcolása árnyékában sem spórolhatjuk meg).
Szerintünk sokkal alkalmasabb helyszín lenne nem a német megszállás, hanem amaz áldozatainak emlékműve számára a Várban a bástyasétány, mégpedig pont a német nagykövetség elé. Ez méltó válasz lenne Merkel számára is, aki tavalyelőtt lovasság küldését emlegette Magyarország számára, és akinek Orbán Viktor válaszolt tőle szokatlan harciassággal.

A Kárpátmedencei székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2014 01. 12.