Kétcsillagos kovásznai szállót kapott ajándékba a román ortodox egyház, rejtélyes román energetikai kutatótorony Kommandón: Napnál is világosabb előkészületek Háromszék elrománosítására!


A kovásznai Tündérvölgyben álló, ásványvizes kezelőközponttal és sportpályákkal is rendelkező 89 szobás, kétcsillagos szálló fölött korábban az állami protokollalap rendelkezett. A tulajdonosváltásról a december 18-i ülésén hozott sürgősségi kormányrendeletet a kabinet, erre azonban csak azt követően figyelt fel a sajtó, hogy a jogszabály kedden megjelent a Hivatalos Közlönyben. A sürgősségi kormányrendelet az állami protokollalaptól "a Vallásügyi Államtitkárság kezelésébe, Hargita és Kovászna Ortodox Püspökségének" juttatta a hatemeletes, 9,5 millió lejes (631 millió forint) leltári értékű épületet, és a hozzá tartozó 2,2 hektáros területet.
Ugyanaz a kormányrendelet rendelkezik arról is, hogy a protokollalaptól a védelmi minisztériumhoz kerül át az a kovásznai villa, amelyik Traian Basescu államfő egyik kedvelt kikapcsolódási helye volt. A kormányrendelet indoklásában a kormány "a román állam alapvető intézménye, a román nép nemzeti identitásának a megőrzésében lényegbevágó szerepet játszó román ortodox egyház támogatásának az imperatívuszára" hivatkozik. A kovásznai protokollvillával kapcsolatosan azokat a protokolláris kötelezettségeket említi, amelyek a NATO-tagságból fakadóan a védelmi tárcára hárulnak. Az indoklás kitér arra is, hogy a kabinet "halasztást nem tűrő rendkívüli helyzetet" rendez a sürgősségi kormányrendelettel. Ha ezt nem tenné meg, "a román állam egyes alapintézményei" lennének képtelenek ellátni feladataikat.
Hogy mi ez a feladat, amit el kell látni az teljesen egyértelmű: a román megszálló katonaság székelyföldi erőinek kiszolgálása, illetve a kétharmad arányban magyarok lakta Kovászna városában az etnikai arányok megváltoztatása. Az ügyben nemcsak az erdélyi magyar jobboldal, de még Kellemetlen Dudorka is kénytelen volt kifejezni tiltakozását. Izsák Balázs levelet írt a megszálló román kormánynak valamint az Euróra Tanácsnak - azt hiszi érdekli őket. Most aztán itt lenne az ideje egy valódi tüntetést szervezni, például Kovásznára, a szálloda köré, egy határozatlan idejűt, nem csak amolyan negyedórás "figyelmeztető" útlezárást. Sajnos úgy látjuk, a székelység nagyobb részének csak három dolog fontos: a kapzsiság, a pálinka, meg a hatalmas öntudat. Ja, és ha három a magyar igazság, akkor ráadásként a széthúzás, egymás letapodása, alattomos furkálása. De nem is a nép a leghgibásabb, hanem a magyar külügy, fejbólintó diplomáciánk szokásos formáját hozva lapít mélyen, Füzesoszival és Németh Zsoltikával egyetemben. Mit az neki, hogy egy magyar várossal kevesebb lesz erdély térképén, hol van egy ilyen horderejű kérdés a nagy stratégiai pártnerséghez és Euronatanti együttműködéshez képest? III/III-as fejbólintó Jánosunkat is valószínűleg a szeku képezte ki.
Az ortodoxoknak adott karácsonyi ajándék mellett a multik által levezényelt környezetkárosító projektek elburjánzása halmozottan érinti Háromszék megyét. Talán nem véletlenül, hisz a kommunizmus jó iskolának bizonyult a mai megszálló hatalom részére a tekintetben, hogy az elrománosítás legjobb eszköze az iparosítás. A rétyi Holzindustrie Schweighofer után (vajon mi van vele, mindenki, ajobboldalt is beleértve, mélyen kussol róla) egy újabb környezetkárosító cég áldásos tevékenységének örvendhet a román megszállásnak köszönhetően az ország legkeletibb megyéje: Kommandó térségében, egy grandiózus erdőirtást követően immár akadálymentesen kutakodhat egy román energetikai cég. Habár az engedélyek beszerzése minden fennakadás nélkül már régebb megtörtént, a tényleges berendezések az év végére kerültek telepítésre. A sziromlevelű vezetésű megye és országos hivatalok természetesen semmi kivetnivalót nem találtak a kutató fúrótorony felállításában, így a magát a legnagyobb és legöregebb független romániai energetikai cégnek tartó Amronco Energy tevékenységét semmi sem korlátozza.
Kérdéses, hogy a most letarolt erdőrész 'csak' egy árva kutatótoronynak ad majd helyet? Minden bizonnyal a jövőbeli biztos kitermelés jeleként kell értelmezni az előzetes lépéseket. Mint ahogy az is tényként kezelhető, hogy Háromszék megye közvagyonának és természeti kincseinek eddigi kiárusítása csak most vesz igazán lendületet. Az itthon.ma honlap beszámolójában nem tér ki arra, valójában mit is termelnének ki, egy viszont biztos: ha itt bármilyen beruházást megvalósít egy román cég, akkor a környezeti értékek mellett a magyar többség megmaradására is keresztet vethetünk!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 12. 31.