Tovább üldözik a székely zászlót!


Megbírságolta december elején a marosvásárhelyi megszálló rendőrség az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros megyei szervezetét, amiért a fel- szólítás ellenére sem távolította el székházáról a hatóság által reklámnak minősített székely zászlót – közölte pénteken a Mediafax hírügynökség. Október végén a Magyar Polgári Pártot (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) is felszólították Marosvásárhelyen, hogy távolítsa el a jelképet. Valentin Bretfelean, a fantáziaszegény megszálló rendőrfőnöknek mindeg csak az a nyomorult reklám jut eszébe hivatkozásként, aki szerint "Ha nem veszik le a zászlót, újabb büntetést kapnak. A helyi közigazgatási törvényben nincs olyan, hogy területi egység, hogy 'föld', így ez nem lehet egy lobogó, hanem egyértelműen reklámzászló". „Egy olyan intézményt reklámoz a zászló, amely nem létezik. Ha létrejön az úgynevezett Székelyföld régió, amelyik szerepel majd a román közigazgatási törvényben is, akkor nem lesz a zászlóval semmi gond. Addig reklámzászlónak minősül" – hangoztatta korábbi nyilatkozatában a rendőrparancsnok”. Portik Vilmos, a Néppárt maros-torda megyei elnöke elmondta, hogy Bretfelean alias Beretfalvi Bálint közölte, személyesen Tőkés Lászlót szeretné megbüntetni a székházra kihelyezett székely-zászló miatt. A figyelmeztetés kikézbesítésekor Bretfelean az MTI-nek elmondta: a román Szociáldemokrata Párt egyik önkormányzati képviselője által benyújtott panasz alapján jártak el.
Ismeretlenek Szent Este letépték a csíkszeredai Szabadság téren felállított székely zászlót, amit az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ünnepélyes keretek között vont fel február 25-én. A 7,5 méteres vasrúdra kifüggesztett nagy méretű lobogót a zászlórúd aljában találták meg összetépve, és ürülékkel összekenve. A zászlót a Néppárt karácsony harmadnapján újra felhúzta. A képviselő elmondta: gondolkodtak azon, hogy a megszálló rendőrséghez fordulnak, de végül nem tették, mert a korábban megrongált, ellopott magyar zászlók ügyében is eredmény nélkül maradtak a feljelentések.
Tanulságos, hogy korábban Izsák Balázs köszönetet mondott a román hatóságoknak a székely zászló üldözése okán a székely identitás felébresztéséért. Izsák Balázs itt egy kicsit elszólta magát: talán épp ez a titkos cél, hogy a látványos üldözés által jobban szeressék a székely zászlót, mint a magyart. A Néppárt pedig, akárcsak a hatósági eljárás alá vont, és sajnos többségében meghunyászkodó (majdnem mind sziromlevelű) polgármesterek akkor járnának el helyesen, ha Csíkmadaras példáját követve, válaszképpen nemhogy nem vonnák vissza a székely zászlót, de kitennék a magyart, sőt, az Árpád-sávosat is.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 12. 31.