Hírösszefoglalónk szerkesztőségi szünetünk 6 hónapjáról


Hírösszefoglalónk szerkesztőségi szünetünk 6 hónapjáról


Sepsiszentgyörgy sziromlevelű polgármesterének fáj a magyar állam támogatása

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint "nem normális dolog", hogy az erdélyi, azaz az ő szóhasználatában "romániai" magyarok a magyar kormány támogatásával tanulnak anyanyelvükön, azon a pénzen, amit a magyar kormány a magyar állampolgároktól szed be adóként erre a célra. Mindezt a a Sapientia EMTE fiók jövő évi sepsiszentgyörgyi fiókjának megnyitását bejelentő július 23.-i sajtótájékoztatón jelentette be, amelyben egyébként az agronómia és erdészeti szakok fognak elindulni. Antal Árpád kifejtette, a magyar kormány pénzügyileg támogatja bizonyos erdélyi intézmények megalapítását és működését, azonban számára nem tűnik normális dolognak, hogy a magyarul tanulni akaró "romániai" magyaroknak csak Magyarországnak köszönhetően legyen erre esélyük.
Kedves Antal Árpád, nekünk az épp elég, hogy a csonkahoni adófizetők pénzét Gyurcsány és dékápós elvtársai féltik a maga választóitól. Persze ha maga akkora nagy melldöngetős autonómista, hogy a többek között ön által is annyira hangoztatott autonóm Székelyföld helyett a román államtól akarja a magyar felsőoktatás jövőjét függővé tenni, akkor valószínűleg magát is ugyanazok az erők irányítják, mint Fletóékat. Polgármester úr, higgye el, jól van az úgy, hogy a román állam helyett a magyar biztosítja az erdélyiek felsőoktatását, ha másért nem, azért, hogy az egyszerű magyar hallgatónak nagyobb esélye lesz arra, hogy ne a román, hanem a magyar állam iránt érezzen lojalitást.

Román miniszter kért magyar állampolgárságot

A máramarosi és avasi térségből benyújtott mintegy 30 ezer magyar állampolgársági kérvény közül alig harmincat utasítottak el a nyelvtudás hiánya miatt, holott ezek közül 12 ezer máramarosi és avasi román, akiknek állítólag főként munkavállalás reményébenvan szükségük a könnyített honosításra – adta hírül az Új Magyar Szó Online a transilvaniareporter.ro információira hivatkozva. A kérvényezők között van a lap szerint Ovidiu Silaghi volt szállításügyi miniszter, illetve Adrian Stef, a Szatmár megyei tanács elnöke is. Elvileg a magyar állampolgárság könnyített megszerzését – mivel az EU jogrendje, amelyhez sajnálatosan csatlakoztunk, reméljük nem örökre, tiltja az etnikai diszkriminációt – magyar állampolgárságú felmenőkhöz és magyar nyelvtudáshoz köti a törvényi előírás, azonban a gyakorlat azt mutatja, ha egy román nemzetiségű rendelkezik néppártos vagy egyéb fidesz-közeli kapcsolattal, a nyelvtudástól is eltekintenek.
Másrészt a laptól függetlenül olyan információk birtokába jutottunk, hogy Nagybánya környékén direkt nyelviskolák specializálódtak arra, (a román tikosszolgálattal karöltve), hogy a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges magyar nyelvismeretre oktassa a románokat. A törvény szerint pedig megfelelő nyelvismeret hiánya miatt elutasítottak pedig három hónap elteltével újra próbálkozhatnak. Hupka Félix, a nagybányai demokráciaközpont vezetője szerint az Avason lakó románok nagy része Angliában szeretne dolgozni, ezért kérik a magyar állampolgárságot, a máramarosiak többsége viszont az Egyesült Államokba vagy Kanadába tart, ahol nincs a magyarokkal szemben vízumkényszer. Miszerintünk pedig a pópa bíztatására a Trianoni határokon belül akarnak olcsón ingatlanhoz és földhöz jutni, hogy folytassák etnikai előrenyomulásukat a Tiszáig. Ha már formálisan az EU miatt nem lehet etnikai alapon magyar állampolgárságot adni, legalább titokban lehetne szűrni ilyen alapon. Például úgy, hogy a magyar nyelvtudás mellé magyar irodalomból és történelemből is kelljen vizsgázniuk a kérelmezőknek. A magyarnak a fejéből legalább kiverik a történelmi hazugságokat, és magyar identitása megerősödik, a romántól meg úgy kellene kérdezni, hogy ne menjen át a vizsgán. Feláll a hátunkon a szőr, ha belegondolunk abba, hogy Battonyán már a magyar államfő által felavatott ortodox templom, Körösszegapátiban saguna-szobor, Petőfi szülővárosában illegális román kolónia található – csak a kiragadott példákat említve – és nemsokára Tarlós István jóvoltából Budapesten ortodox román katedrális épül.

A lengyel nemzeti oldalon is akadnak árulók

Mi, Székely-Magyar Nemzetőrök, sokszor saját nemzeti oldalunk közvéleményével szembehelyezkedve nyilvánítunk valamely emblematikus jobboldali közéleti szereplőt árulóvá, legyen szó a román ügynökfeleséggel rendelkező, és az ország továbbcsonkítását megengedni óhajtó Toroczkay Lászlóról, a Szabolcsot és Borsodot önálló cigány állammá elszakítani kívánó Budaháziról, a clotroceniben koccintó és szórványtelepítő Gyöngyhalász szakszervezeti elnökről, az önálló székely identitás mellett kampányoló Csibi Barnáról és Borsos Gézáról, vagy a legitimista nézeteket valló Vona Gáborról és az ultrahaynauista nézeteket valló párttársáról, Zagyva Gyuluskáról. A jobboldali közönség kétféle végletbe esik: vagy az antibaloldali és zsidóellenes egységfront nevében minden felett hajlamosak vagyunk jótékonyan átsiklani, vagy a keserű tapasztalatok szülte üldözési mániánk közepette olyanokban is hajlamosak vagyunk árulót, ügynököt, bomlasztót, provokátort látni, aki egyáltalán nem szolgált rá e vádakra.
Ezzel szemben lengyel testvéreinkről olyan kép él bennünk, mint akik nemcsak nagy bajban képesek összetartani, s bár rájuk is jellemző a széthúzás, még a baloldalt is beleértve egységesen állnak a nemzeti sorskérdésekhez. Ezzel szemben megdöbbenve adtunk hírt két esztendeje arról, hogy a lengyel külügyminiszter, Adam Sikorski egy berlini vezetésű, föderális Európai Uniót akar. Akkor az ellenzéki Jog és Igazságossság pártja ezért bizalmatlansági indítványt kezdeményezett a külügyminiszter ellen, mondván, a negyedik birodalom kiépítésében segédkezik Merkeléknek. S két év sem telt el, ennél továbbment egy másik lengyel politikus, méghozzá nem más, mint az emblematikus jobboldali Lech Wałęsa.
A volt gdanski villanyszerelőből és szakszervezeti vezérből lett lengyel államfő szerint az lenne a legjobb, ha Németország és Lengyelország egyesülne, mert a határok úgyis egyre kevésbé számítanak. Erről az orosz hírügynökségnek beszélt szeptember 24.-én. Állítása szerint ez a mai világban úgyis elkerülhetetlen, mert ma már egyébként sem túl fontos, hogy valaki milyen országban él. Wałęsa szerint most még akadályozzák a németeket és a lengyeleket az eltérő szokások és az eltérő rendszerek, de idővel minden egymáshoz csiszolódik, és az államok "úgy illeszkednek majd, mint a legókockák". "Tovább kell szélesíteni a gazdasági és a védelmi együttműködést, és általában az együttműködést minden szinten, hogy egyetlen államot hozzunk létre Lengyelország és Németország helyén." A Local angol nyelvű német lapnak a II. világháború alatti német megszállásra utalva kifejtette, hogy a múltat nem szabad elfelejteni, de meg kell bocsátani.
Nos, mint látható, nemcsak a magyar jobboldalon találhatóak Szász Jenők, Gergely Balázsok Csibi Barnák, Vona Gáborok és Zagyva Gyula Györgyök. Csak míg nálunk a kisantant titkosszolgálatai szervezik meg a nemzeti oldal irányítását, addig ezt Lengyelországban a németek teszik meg. És érdekes megfigyelni, hogy míg nálunk a cionista mellett igen erős a magyar-román vegyesvállalatok formájában megjelenő román gazdasági behatolás (főleg az Alföldön), addig Lengyelországban a német gazdasági behatolás (főleg a nyugati területeken). Milyen érdekes a perspektívát kap a lengyel-magyar sorsközösség: amíg a lengyelek a németek útjában állnak, addig mi a kisantantéban. Ha összevetjük, hogy Románia vezetése nyíltan jogot formál Moldovára, akkor megállapíthatjuk, ma már nincsenek győztesek és vezstesek: csak erősek és gyengék vannak.

Herczog Edit "kiszivárogtatása"

Göncz Kinga és Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti képviselő érdeme a Tavares-jelentés összeállítása és elfogadása – ezt írta a szintén szocialista EP képviselő Herczog Edit internetes oldalán. Mesterházy Attila az MSZP elnöke azonban korábbi álláspontját ismételve továbbra is cáfolta, hogy a pártnak köze lett volna az alapvető jogok magyarországi helyzetét elmarasztaló jelentéshez. A fideszes sajtó persze hiénaként csapott le Herczog kijelentésére, és a nagy "beismerés" mögött MSZP-s belharcot vízionált. Bár hála istennek a kápós baloldal most valóban ezer részre szakadva civódik önmagával, s őszintén reméljük, ez így marad egészen addig, amíg végleg a történelem szemétdombjára nem kerülnek. Azonban meglátásunk szerint a Herczog-féle állítások mögött inkább a közvéleménynek a román titkosszolgálat által megrendelt félrevezetését kell látnunk, ugyanis el kellett terelni arról a figyelmet, hogy a Tavares-jelentéshez Renate Weber román politikusnő szállította az anyagot. Tabajdi és Göncz legfeljebb jó hazaáruló baloldaliként asszisztálhattak Webernek.

A "Nagy Székely Menetelés" csak létszámát tekintve sikerült nagyra

A dékápós örsi mátyás nyilatkozta a nagy menetelésről,hogy az a revízióról szól. Bárcsak ne lett volna hazugság az állítása,bárcsak tényleg a revízióról szólt volna ! Testületünk nagy várakozásokkal tekintett az SZNT által szervezett nagy menetelés elé, és állásfoglalásunkban üdvözöltük, hogy Izsák Balázs végre beváltja az útlezárásokra vonatkozó többéves ígéretét, és Testületünk ígéretéhez híven, jelen volt az október 27.-i eseményen. Hát az ígéretet formálisan valóban beváltotta az SZNT, de számunkra mégis hatalmas csalódást jelentett. A nagyobb létszám ellenére nehogy nem fokozták a márciusi marosvásárhelyi hangulatot, de azt messze sikerült alulmúlniuk. Lehet, hogy jobb lett volna, ha a sziromlevelűek a márciusi nagygyűléshez hasonlóan most is távol maradnak, mert akkor elkerülhettük volna az "Autonómiát akarunk, nem függetlenséget!" meg hasonló hazaáruló transzparenseket. Ahol mi voltunk, egyetlen Nagy-Magyarországos zászlót sem láttunk, viszont volt olyan, aki büszkén lengette az Osztrák-Magyar Monarchia hadilobogóját, bal felén a rossz emlékű császári címerrel és német birodalmi színekkel. Valóban kialakult ugyan a nagy menetelés 53 kilométeres menetoszlopa Bereck és Kökös között, de az egész útlezárás nem tartott tovább negyed óránál.
A résztvevők nagy része a gyöngyhalász-szakszervezeti elnök által 2010-ben szervezett szentkorona-gyalázó SZNT-s (MPP-s) parlamenti nagygyűléshez hasonlóan felemelő élményként élte meg, amelyről vagy csak jót vagy semmit nem szabad szólni, de a százhúsz és kétszázezer közötti résztvevő számának a román rendőségi közlemény által való tízezresre való leredukálása (ami kiszámolva, ha 54 kilométeren méterenként csak egy ember állt, akik megfogták egymás kezét, eleve képtelenség) nemhogy nem csökkentette a jelentőségét, de a szokásos ordas román hazudozás még emelte is azt. Az az eset pedig, hogy a csíkszeredai R"M"DSZ által megrendelt vonat mozdonya 60 méter megtétele után lerobbant, és a hoppon maradt stoppoló utasokat fölvevő autók rendszámait civil ruhás szekusok feltűnő teatralítással írták össze, felveti a sziromlevelűek és a román titkosszolgálatnak a nagy menetelést illető összehangolt munkáját: aki ingatag, száljon ínába a bátorsága, hogy még ehhez se legyen mersze, aki pedig elszánt, legyen még lelkesebb, higgye azt, hogy a hatósági megfigyelés biztos jele annak, hogy a semmittevő autonómiázással jó úton járunk.
Bukarestben egy román szociáldemokrata szenátor, Bogdan Diaconu a hasonló rendezvények betiltásáról szóló törvényt szorgalmazott, jobban örültünk volna, ha arra kényszerült volna, ha arról kellett volna szónokolnia, hogy ideje volna az engedély nélküli útlezárással szemben keményen fellépni. Crin Antonescu, a kisebbik román kormánypárt elnöke pedig a rendezvényre hivatkozva szorgalmazta a román rendőrség újra központosítását, hát jobban örültünk volna, ha a már arra kényszerült volna hogy a román hadsereg átszervezéséért kellett volna érvelnie a napok óta tartó székelyföldi útlezárások okán. Magánál a rendezvénynél csak szervezők által elfogadott, semmitmondó, kétszáznyolcvannyolcadik után a kétszáznyolcvankilencedik, a párbeszéd fontosságát, állampolgári hűséget hangsúlyozó, semmitmondó autonómia-kiáltvány sikeredett szánalmasabbra. Ennyi erővel Martonyi János, Németh Zsolt vagy Hende Csaba is szervezhetné a következő székely autonómia-megmozdulást.

Kápós provokátorok megint a Kormányzó Urunkat mocskolták

Emlékezők és ellentüntetők gyűltek össze november 3.-án délelőtt a budapesti Szabadság térre annak kapcsán, hogy Hazatérés református templom bejáratánál leleplezték Horthy Miklós néhai Kormányzó Urunk mellszobrát a temploma alapkőletétele és az első bécsi döntés 75. évfordulóján. A mellszobor leleplezését megelőzően az ünnepségre érkezettek számát némileg meghaladó, több száz ellentüntető söpredék gyűlt össze a Hazatérés templomával szemben, az úttest túloldalán, akik többsége sárga csillagot viselt a ruházatán, illetve transzparenseket emeltek a magasba. Többek között ismert, és köztiszteletnek örvendő, zsidó származású magyar művészek, tudósok, sportolók, irodalmárok portréival – Alfonzo, Rejtő Jenő, Radnóti Miklós, Hajós Alfréd, Gábor Dénes képmása – takarózva tolakodtak a molinókon, mellükön sárga csillaggal ábrázolva. A tüntetők, közöttük az Együtt-PM aktivistái, Horthy Miklóst és Hitlert együtt ábrázoló transzparenseket is magasba emeltek "együtt tették tönkre az országot, ebből egyszer már elég volt", "Horthy Miklós felelős a jogfosztásokért", "Horthy Miklós felelős több mint 100 ezer magyar katona haláláért" meg hasonló, a szokásos történelmi rágalmakat hangoztató hazug feliratokkal. Sok molinón vörössel áthúzott horogkereszt volt látható, mellette „Nem, nem soha!" felirattal. A tér az ellentüntetők sípszójától volt hangos, az istentisztelet kezdetére az ellendemonstrálók teljesen megtöltötték a templom előtti, a park másik oldalán található területet, és azt skandálták: "fasiszta gyilkosok", "nácik haza". Igen, ti vagytok a nácik és fasiszták, és menjetek haza Bukarestbe!

Kölcsey-gyalázó botrányos irodalomtörténeti pamflet

Nyáry Krisztián "Így szerettek ők" című irodalmi bulvártermékében nem kevesebbet állított, minthogy Himnuszunk szerzője, Kölcsey Ferenc homoszexuális volt. Állítását barátjához, Szemere Pálhoz intézett leveleire és verseire alapozza, melyben csókokat küld neki. Az Alföldi Roberta tetszését minden bizonnyal elnyerő fejtegetés valószínűleg szándékosan, provokatív céllal hagyta figyelmen kívül azt az apórócska tényt, hogy a "szerelmes csókok küldése" a Reformkorban a mély barátság és összetartozást jelentette erotikus töltet nélkül. Ezen az alapon mit is kezdhetnénk Petőfi Az Apostolának alábbi jelenetével, amikor Szilveszter, a főhős, és az Úrfi tanítója közt nem szóban, hanemm tettekbenaz alábbi jelenet játszódott le: "Lehajlott a fiú,/Hogy megcsókolj' a jó ember kezét,/De ő nem engedé, sőt a fiút/Megölelé s arcát csókolta meg,/S úgy távozott könnyes szemekkel./Mily jólesett ez a fiúnak,/Szegény fiúnak milyen jól esett!/Ez volt az első szeretet,/Mellyel találkozott./Tizenhat évig kellett élnie/S kínlódnia,/Míg oly emberre akadott,/Ki nem taszítá el magától,/Ki megölelte őt!" Csak azt ne bizonyítsa be Nyári Krisztián, hogy Az Apostolban felcsillan a homoszexualítás! Nemzeti nagyjaink tiszteletét miért nem védi ugyanúgy törvény, mint a két világháború között? A Horthy-korszakban, melytől az antifaszok annyira rettegnek, például 48 gyalázása bűncselekménynek számított.

Szégyen az egyetemes magyarság számára: mégis lett szobra a magyargyilkos Sagunának Csonka-Magyarországon!

Szobrot állítottak a Hajdú-Bihar megyei Körösszegapátiban, az ortodox templom kertjében Andrei Şaguna román ortodox püspöknek, aki 1848-49-ben az erdélyi románok egyik vezéreként fegyveres ellenállásra mozgósított a magyar szabadság- harccal szemben.
A szobor felállításáról Tarsoly Attila (Fidesz), a település polgár- mestere szerda este az MTI-t. Mivel a terület egyházi tulajdonban van, az önkormányzattól nem kellett engedélyt kérni a szobor felállításához – mondta a polgármester, aki egy román nyelvű meghívót kapott a november 23-ai eseményre. Mint mondta, távollétével tiltakozott a mellszobor felállítása ellen. Az önkormányzatnak nem volt jogi eszköze az elhelyezés megakadályozására, ahogy a szobor eltávolítására sincs – jelentette ki. Andrei Şagunanak 2008-ban Gyulán akartak mellszobrot állítani, az akkori erőteljes tiltakozás azonban azt megakadályozta. Most ugyanazt a mellszobrot avatták fel romániai politikai és egyházi vezetők, a román sajtó jelenlétében Körösszegapátiban – magyarázta a polgármester az MTI-nek.
Most hol voltak azok a nagy jogvédők, akik néhai Horthy kormányzó urunk szobor avatásán gyalázkodtak és ifj. Hegedűs Lóránt lelkész ellen teli torokból ordítoztak Budapesten? Tán a Demokratikus Koalícióban álfilmet gyártanak? Pedig az ártatlanul megvádolt Horthyval ellentétben Saguna ténylegesen tömeggyilkos. De hisz a balliberális oldalról tudjuk, hogy kisantant ügynökök? A kérdés nem is az hogy ők hol voltak, hanem hol volt a nemzeti oldalunk hangja, hogy tiltakozzon az egyetemes magyarság arculcsapása ellen? De a Jobbik a HVIM, lakásvédő ilyen olyan devizahiteles csoportok, MNA és a többi „nemzeti” szervezet szerint a Kossuth által árulónak minősített, magyar vértől csöpögő kezű Saguna püspöknek van helye a szabad magyar ég alatt. Úgy látszik ez a munka is ránk, Székely-Magyar Nemzetőrökre vár!

Ismét randalíroztak az új-vasgárdisták Sepsiszentgyörgyön

Ismét provokáló menetet tartottak december 1.-én a román betolakodó új-vasgárdisták Sepsiszentgyörgyön, a prefektúra által szervezett hivatalos állami rendezvényen. A hivatalos rendezvényen mintegy 1500 román betolakodó vett részt, amelyet ötszáz román csendőr és további kétszáz civil ruhás megfigyelő felügyelt. A randalírozókat ellentüntető magyar fiatalok fogadták, (sajnos a megtévesztett jószándékű magyar fiatalok egy olyan ifjúsági szervezet tagjai, melyet megnevezni nem kívánunk, mert a szervezet csonkaországi vezetése arra teljesen méltatlan). A rendezvényt követően a megszálló román csendőrök a magyar ellentüntetőket bakancsokkal rugdosták és tomfával ütlegelték, közülük többeket kiemeltek, és 1000 illetve 700 lejes bírsággal sújtottak. Mi ettől az általunk megnevezni nem kívánt ifjúsági szervezettől távol kívánjuk tartani magunkat, de erdélyi tagjaival lélekben velük voltunk, és minden egyes román bakancs- és tomfaütésre leki közösséget vállalunk velük, miközben csendben készülünk. És megtévesztett mivoltuk ellenére ezerszer többre becsüljük őket, mint például a Székely Nemzeti Tanács itthoni fiókszervezetét, a Székelyföldért Társaságot (ez még az anyaszervezet SZNT-nél is sokkal rosszabb, amelyik pl. a szekusbesúgó Cselényi-féle Duna-TV-vel is kitűnő kapcsolatokat ápolt), amelyik az alábbi módon kommentálta a fenti hírt: "Mi civilek, különösen a katonaviseltek már készülünk. No nem fegyverrel, de több tíz és százezren összekapaszkodva, hogy méltán mondhassuk majd: Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza." Szóval katonaviselten is csakis civilen fegyvertelenül. Amolyan linderbélásan keménylegénykedve, nem?

Újabb "erdélyi" román párt bejegyzés előtt

"Mindenekfelett erdélyi vagyok! – ez a jelmondata az Erdélyi Mozgalom néven bejegyzés előtt álló új regionális pártnak, amely a régió auto- nómiájának kiharcolását tűzte ki legfontosabb célként". – adta hírül bizakodva december 11.-én Farkas Réka a Háromszék című napilapban. Természetesen "józanul gondolkodó románok" kezdeményezték, akik "hála Istennek egyre többen vannak" "megelégelve Bukarest uralmát és kiszipolyozását". A pártnak, melynek egyelőre nincs köze a hasonló nézeteket hangoztató Sabin Ghermanhoz, hatalmas optimizmussal tölti el a Farkas Rékához hasonlóakat, akik akkor fognak nagyot nézni, ha románajkú felbarátaiknak sikerül kivívni a független Erdélyt – no nem maga az elszakítás miatt, hanem hogy ezek a jó függetlenségpárti "józan gondolkodású" románok mekkorát fognak rúgni a magyarba, és minden mostani ígéretüket megszegve legalább akkora elnyomásban fognak részesíteni minket, mint a mostani. A két világháború között a felvidéki cseh betolakodás közepette még a hivatalos magyar politika is szövetségest látott a tótokban, aztán a végén a nagy függetlenedésből csak annyi változott számunkra, hogy Benes rémuralmát Tisóé váltotta. És Horia, Closca, meg Avram Iankuék se Bukarestből jöttek.

Gyurcsány Gyurcsány marad – kétharmados baloldali veszély a Fidesz választási törvényének köszönhetően!

A december 5.-i gyalázat kilenc éves évfordulóján tette le félmilliomodik könnyített honosítottként állampolgársági esküjét édesanyjával együtt Böjte Csaba. Az alkalomból OrbánViktor miniszterelnök Trianon jóvátételéről beszélt az aktus kapcsán, ezen kijelentését SemjénZsolt korrigálta némileg, aki csak december 5.-e jóvátételéről beszélt (ez utóbbit mi is helyesnek gondoljuk, de Orbán kijelentése viszont nem igaz). Böjte Csaba vitán felül az elsők közé tartozik, aki megszolgálta a Nemzethez tartozását, ám a Heti Válasznak adott interjúját, miszerint Erdélyben a románok és magyarok "egymás zálogai" lennének, nem igazán érezzük magunkénak.
Gyurcsány Ferenc, a dékápó elnöke december 1.-én, a román nemzeti ünnep napján jelentette be, hogy választási győzelmük esetén megszüntetnék a letelepedés nélküli honosítást, és pártja programjában az is szerepel, hogy csak azok szavazhatnának, akiknek állandó lakcímük van Magyarországon. Dékápós elvtársa, Eörsi Mátyás pedig ősszel nyilatkozta Brüsszelben az EU-parlamentben, hogy ismét tömegbe lövetne a Gergényi-pribékekkel, mint 2006-ban. Akkor lenne baj, ha bűnbánatot tartanának, így legalább őszinték, és tudjuk, hogy kik ők.
Már korábban hangot adtunk tiltakozásunknak az új választási törvényt illetően, annak okán, hogy képviseletet biztosít teljesen nemzetiségi alapon, és ez mi általunk képviselt jakobunus sovinizmusnak ellene mond, és egy újabb disszimilációra bátorító, felesleges gesztus a viszonzatlan szentistváni birkatürelem jegyében. Van azonban egy másik negatív vonása az új választási törvénynek, ugyanis kevesen gondolnak bele abba, hogy sajnos van esélye a balliberális oldalnak is kétharmadot szereznie, amelyen belül a dékápó egyre erősödik, komplett "M"SZP szervezetek zsinórban állnak át a rivális pártba. Márpedig ha Mesterházi, Bajnai és Fletó az utolsó pillanatban kiegyeznek egymással, és egységesen indulnak, akkor a Jobbik, a Fidesz, és a fővárosban az LMP mellett az egyéni körzetek nagyobb részében relatív többséget szerezhetnek. És mivel az új választási törvény értelmében nincs második forduló, és a nem győztes egyéni jelöltre leadott szavazatok elvesznek, az egyéni jelöltek pedig a mandátumok nagyobb részét adják, a kormánnyal szembeni, korántsem jogtalan elégedetlenség a szavazatok relatív többségével kétharmados baloldali győzelmet eredményezhet – na attól óvjon meg minket a Magyarok Istene. És ha bekövetkezne, akkor azt is a Fidesz által magára szabott(nak hitt) választási törvénynek köszönhetjük!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 12. 19.