Megrongálták az oláhok az ispánkúti Petőfi-emlékművet!


Ismeretlen tettesek megrongálták a fehéregyházi Ispánkútnál, Petőfi Sándor halála feltételezett helyszínén állított emlékművet A híradás szerint a rongálást július 14.-én, vasárnapra virradóra követték el, az emlékmű három bronztáblájából kettőt eltávolítottak a talapzatról. A Bem József vezette seregek 1849. július 31-én vívták a segesvári csatát, amelyben a Költő is elesett. Egy osztrák tiszt leírása alapján valószínűsítik, hogy a költő a Fehéregyháza melletti Ispán-kút közelében halt meg, holtteste pedig tömegsírba került.
Mondanunk se kell, hogy a segesvári sziromlevelűek elnöke, Gáll Ernő színesfém-tolvajokra fogta a rongálást, pedig valószínűleg jól tudja, hogy magyar emlékhelyek megrongálása a megszálló román hatalom részéről titkos állami politika részét képezi, ezt a Wass Albert vagy Gábor Áron emlékművének rendszeres meggyalázása is mutatja.
Sziromlevelű érdekvédelmünk egyébként a kommunista hagyományoknak megfelelően ügyesen silányítja el a Költő fehéregyházi kegyhelyét, mely az egyetemes magyarság mekkájának kellene lennie. A fehéregyházi Petőfi emlékháznak a román többségű település önkormányzata a tulajdonosa, amelyik román nemzeti színű trikolóros belépőjegyeket nyomtat. Hogy az emlékház kommunista "multikulturális" kiállítása helyett ma már tűrhető a tárlat anyaga, csonkaországi és nyugati magyarok adományainak köszönhető, különben ha sziromlevelű érdekképviseletünkön múlik, akkor Petőfi még mindig a Csao-időkből örökölt anyagban Balcescu, Murgu, Marghreu és Ianku társaságában lenne megjelenítve. Az illetékes képviseletünket, mint látjuk, nem érdeklik ezek a problémák, csak akkor, ha a Költőre terepjárókon jöhetnek évente megemlékezni, szerepelni és tetszelegni az R"M"DSZ-es költők, mármint a saját zsebükre sokat költők, akiket Petőfinek az idegen érdekeket kiszolgáló nemeseket és hazaárulókat ostorozó verseiből font korbáccsal kellene kikergetni a Nemzet és a Költészet templomából! De ahogy a marosvásárhelyi orvosképzés és önálló magyar iskolák ügyében is láthatjuk, az ostorfogó jobboldal keze is nagyon szelektíven pattintgatja a sziromlevelűek hátán azt a karikást.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 07. 20.