Bős-Nagymaros teljes megépítését szorgalmazza a Jobbik – A párt ifjúsági tagozata kisajátította magának az EMI idei táborát!


A szocialisták után az "egyetlen nemzeti erő", a Jobbik is Bős-Nagymaros pártivá vált. Egy hónappal ezelőtt Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője kijelentése szerint, dunai vízlépcsők építésével és a bős-nagymarosi erőmű helyzetének "kompromisszumos rendezésével", valamint további három dunai és egy tiszai vízlépcső megépítésével évente milliárdos aszály- illetve árvízi kártól lehetne megmenteni Magyarországot, továbbá hozzájuthatna a Csonka ország a bői erőmű által termelt áram feléhez.
Kepli elmebeteg ötletét a párt magáénak tekinti, ugyanis megígérte, ha a Jobbik kormányra kerül, a vízlépcsőket meg is fogja építeni. A "kompromisszumos" megoldás gyakorlatilag azt jelentené, hogy a Duna-kanyarban megépülne a környezet- és tájképromboló nagymarosi vízlépcső. Arról pedig, hogy a vízlobbi érveiként felsorakoztatott előnyök mellett a dúzzasztók micsoda károkat okoznak, arról a tiszalöki és bősi erőművek környékéről elszivárgott talajvíz és elszikesedett, művelésre teljesen alkalmatlanná vált talaj tanúskodik. Kár, hogy a Jobbik szakértője nincs tisztában azzal, ma már az is bebizonyosodott, hogy vízierőművet csak magas hegyvidéken, nagy vízsebességű folyószakaszokon gazdaságos építeni, amilyenek csak idegen megszállás alatt álló területeinken találhatóak, ott környezeti káruk is sokkal kissebb. A síkvidéki vízierőművek, mint a tiszalöki, vagy a bősi, még duzzasztók garmadásnak építésével sem termelnek elég áramot, viszont minél több épül belőlük, hosszútávon annál jobban elszikesedik Hazánk.
Bárhogy is vélekedjünk a Fideszről, az tagadhatatlan, hogy környezetvédelmi államtitkáruk, Illés Zoltán azon kevés szerencsés kivételek közé tartozik, akinek kormányzati szerepvállalásáról elismeréssel szólhatunk. A felvidéki származású környezetvédelmi szakember nemzetközi tekintélynek örvendő zöld-politikus, aki a hágai döntés ellenére következetesen ellenáll a tótoknak és a globális vízügyi lobbinak a magyarellenes nemzetközi bírósági ítélet végrehajtása terén. Ám a Jobbik szakzsenije nem átallja az államtitkár lemondását követelni, ha az nem hajlandó meghallgatni érveiket. Előre hát a Jobbikkal az újabb vízlépcsők és Magyarország elsivatagosodása felé!
A párt ifjúsági tagozata nem hazudtolta meg a felnőtt pártot. A Jobbik IT megállapodott az Erdélyi Magyar Ifjakkal, hogy idei, augusztus 6-12. között tartandó borzonti táborukba csoportosan és kedvezményesen mehetnek. Erre a Jobbik-IT fogta magát, és úgy hirdette és hirdeti meg a pártlapjában, a bar!kádban, mint saját táborát, majd apróbetűvel alatta feltünteti, hogy "Idén először közös részvétel a 9. EMI-táborban". A szomorú csak az, hogy a hirdetésről értesülvén Sóós Sándorék úgy döntöttek, a két szervezet közti jó viszonyra való tekintettel nem tiltakoznak.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2013 07.20. .