Amit Horn Gyuláról kevesen tudtak – Andor László után a Nagy-Magyarosrszág-kitiltó Csányi Sándor neve vetődött fel a balliberális oldal közös miniszterelnök-jelöltjeként!


Horn Gyula felelősségre vonás nélkül dögölhetett meg! Mint nagy européer demokrata, aki állítólag segített kiverni az első téglát a berlini falból. Nagy meglepetésünkre még Orbán Viktor is elment a temetésére – nem tudni, talán Merkeléknél szeretett volna ezzel némi jó pontot szerezni, mert ugye azt annyira muszály? Vagy netán a kiábrándult nyugdíjas szoci-szavazóknál akart ezzel jópontokat szerezni?
Mikor miniszterelnök lett, már akkor kiderült róla, hogy nemcsak pufajkás volt, hanem bakancsával rúgdosta ki az áldozatok fogait. Ám azt nagyon kevesen tudják, hogy 56-57-ben csak az lehetett karhatalmista, aki korábban ÁVH-s, tehát minden bizonnyal ő is ávósként kezdte.
A fideszes sajtó, és fideszes megmondóemberek valahogy úgy próbálták nagyon óvatosan dicsérni őt a halálhírére, miszerint "jó opportunistaként felismerte az idők szavát", amikor "kiengedte a keletnémet menekülteket", "de azért ezt a történelmi érdemet nem lehet elvitatni tőle". (Vagy fogalmazzunk úgy, talán nem ildomos). Nos azt Pozsgay Imre elmondásából tudjuk, hogy Horn Gyula belügyminiszterként kő keményen ellenezte a keletnémetek kiengedését, de Németh Miklós és mások más véleményen voltak, velük szemben kisebbségben maradt, kénytelen volt a párt- és kormányvezetés többségének engedni. A vasfüggöny látványos és színpadias átvágása pedig nem volt több merő propagandaeseménynél. Ugyanis az igazi vasfüggönynek, a háromezer volttal telített műszaki határzárnak eleve nem lehetett volna drótvágó-ollóval nekiesni, hacsak nem akarta volna az illető, hogy néhány pillanat múlva már csak néhány marék szén őrizze az emlékét.
Horn Gyulához igazán méltó vég lett volna, ám sajnos azt a 100 méteres kerítésszakaszt már határőr kiskatonákkal építtették újjá néhány nappal azelőtt, hogy legyen mit az esti TV-híradó kamerái és a sajtófotósok előtt a jóelvtársaknak lebontani. Az igazi műszaki határzárat ugyanis már hetekkel előtte lebontották. Ebben a néhány hétben, még a kelet-németek előtt egy magyar csoport is megpróbált a lebontott zöldhatáron átjutni, ám velük szemben a szolgálatot teljesítő határőrök nem voltak ilyen elnézőek, és gond nélkül szitává lőttek mindenkit, senki nem tért onnan vissza – erről is mélyen hallgatnak a mai napig.
De Horn Gyulának nem is karhatalmista múltja a legsúlyosabb bűne, és nem is az, hogy a 94-es kormányrajutásakor összeállt a legvéresebb kommunistáknál is ezerszer alávalóbb ország- és nemzetvesztő kápós SZDSZ-el. De még csak nem is a népnyomorító Bokros-csomag és az országnak az MDF-kormány által megalapozott és megkezdett végkiárusítása. Hanem egy olyan momentum, amiről ma szintén nagyon kevesen tudnak. Mégpedig, hogy 1994-ben az Egyesült Államok felajánlotta Magyarországnak, hogy egy Jugoszlávia elleni katonai beavatkozásban való segítségnyújtás esetén, ha a déli trianoni demarkációs vonal mentén felállít 200 ezer katonát, akkor a Délvidék a miénk lehet. Horn Gyula ezt, a kisantant-csatlós SZDSZ igényeinek megfelelően kerek perec elutasította, akárcsak öt esztendővel később, Jugoszlávia bombázásakor az Orbán-kormány. Szóval amíg Jeszenszky Kárpátaljáról mondott le, addig Horn a Délvidékről! Ez az a hazaárulási bűnszövetség, amely valamennyi "rendszerváltó" pártot összefog, az MDF-et, a kápós balliberális oldalt és a Fideszt.
És visszatérve a jelenbe, a két általunk felvetett variáció közül, nevezetesen, hogy Orbán a Horn temetésén való részvételével a németek, vagy a szoci szavazók között kívánt-e jópontokat szerezni, nos az utóbbit tartjuk valószínűbbnek. Ugyanis hírforrásainktól olyan értesüléseket kaptunk, miszerint Andor László uniós biztos után Csányi Sándor OTP-vezér neve merült fel komolyabban, mint a megegyezni nem tudó két balliberális párt közös miniszterelnök-jelöltje, s állítólag maga az OTP-vezér sem zárkózott el a szocik és a libások közös felkérésétől. (Hírforrásunk szerint mellette még szóba került a tárgyalásokon Kapolyi László, "M"SZP-közeli milliárdos nagyvállalkozó neve, de tekintettel, hogy ellene büntetőeljárás folyik, Andor Lászlóval egyetemben hamar lekerült a napirendről).
A Libajnai-Házmesterházi ellentét-dilemma lényege abban áll, hogy míg Házmesterházi népszerűbb, illetve a jobban kiépített infrastruktúrával rendelkező párt elnöke, addig Libajnai nemzetközi támogatottsága révén sokkal több pénzt tudna betenni a kampányra, illetve népszerűtlensége ellenére Házmesterházihoz képest a választók közül többen tartják alkalmasnak miniszterelnök-jelöltnek. Tehát kellett keresniük egy olyan személyt, akit mind nemzetközileg támogatnának, mind a szoci szavazóréteget képes megszólítani.
Andor László személye a magyar nagyközönség számára alig ismert, viszont Csányi, mint az unortodox gazdaságpolitikát ellenző bankvezér, könnyen elfogadható lenne a nemzetközi pénzvilág számára. Ugyanakkor MLSZ-vezérként, illetve jótékonykodási szereplései révén – kiemelten a Duna-televízió nézői előtt – a nagyközönség számára sem számít sem ismeretlen, sem hiteltelen figurának, tehát médiaszempontból igen könnyen felépíthető személyről van szó. Olyanról, aki D-209 2002-es kampányüzenetéhez hasonlóan könnyen el tudja hitetni a bizonytalan választókkal, hogy "nem csinálja olyan rosszul a Fidesz, de mi majd jobban csináljuk! ".
S a hagyományosan történelmi amnéziában szenvedő magyar, a kádár-nosztalgiában szenvedő, gyenge-elmeállapotú kisnyugdíjas, az 1000 forintos béremeléssel "megtisztelt" egészségügyi dolgozó, az életpálya-modell bevezetését hiába váró pedagógus, a perspektívát itthon nem találó pályakezdő fiatal könnyű szívvel rá fog szavazni. Kivéve, ha deviza-károsutak, bár amilyen agyhalottá tették a magyar választót, még talán azt is be lehet velük etetni, hogy a devizahitel-problémát igazán ki más, mint bankvezér tudná megoldani. És minthogy Csányi igencsak művészetpártoló szerepében is szeret tetszelegni, az általa támogatott kultúrális életből mellette kampányoló Prima-primissima díjas művészeket, celebeket, hírességeket nem lesz nehéz kiválogatnia kampányarcoknak. S ha Erdélyben az R"M"DSZ-el is összefognak a szocik, akkor garantált lesz a sikerük. Aztán ha Csányi tényleg érzékenyebb is lenne a baloldali értékekre, az se baj a pénzvilág számára: ha nem az általuk húzott népnyomorító nótára táncol, majd D-209-hez hasonlóan megpuccsolja őt is a liberális szárny. A fő szempont, hogy megnyerjék vele a 2014-es választásokat.
Ráadásul a milliárdos üzletember, és bankja nyilván valóan nem kis összegekkel szállna be saját választási kampányába, és arról se feledkezzünk meg, hogy az OTP a csonka-ország legkiterjedtebb fiókhálózatával és ügyfélkörével rendelkező pénzintézet. Ígyhát Csányi kormányfő-jelöltsége esetén valamennyi OTP-fiók potenciális "M"SZP-kampányfelületként kínálná magát. És az "M"SZP potenciális szavazóit, a nyugdíjasokat és a középkorú technokratákat a különböző bankok közül leginkább az OTP ügyfélköre fedi le. A szocik pedig saját törvénytelen választói adatbázisukat ez esetben az OTP igen széles ügyfélnyilvántartásával is ki tudnák egészíteni (persze mit nekik a törvényesség a következmények nélküli országban). Ezen a ponton egészen különleges módon még az OTP-devizahitel-árosultjai is jól jöhetnek a Csányit kormányfőnek jelölő szociknak: a bank a kampányban felkeresheti őket, és az "M"SZP-re való szavazás fejében elengedheti deviza-hitel tartozásukat (a szavazás ellenőrzése nálunk csak technikai kérdés), vagy talán az is elég, ha csak egy sokkal kedvezőbb konstrukcióval való felváltást kínálnak fel nekik (Az OTP így keletkező bevételkiesését pedig majd megfinanszírozná a Clintonné alapítvány). Sőt, ezen felül ingyen kampánymunkaerőt is nyerhetnek az ilyen kuntsaftokkal: szórólapozás, plakátolás stb.
De ez még nem minden. Csányi egyrészt igen jó kapcsolatokat ápol az egyik legbefolyásosabb csonakhoni üzletemberrel, Demján Sándorral, aki Csányihoz hasonlóan bankvezér (Gránit Bank, Széchenyi Bank), és Csányi komájához hasonlóan a bankadó és társai az ő számára sincs ínyére, legutóbb pedig a Takarékszövetkezeti Szövetés elnökeként tiltakozott a takarékszövetkezetek központosítása ellen.
De amiért szintén igen veszélyes ütőkártya lehet Csányi a balliberális oldal kezében, az, hogy igen sokat tud Fideszes politikusok, országgyűlési képviselők törvénytelenségeiről, mocskos ügyeiről, és informátoraink szerint, ezek közül igen sokról bizonyítékokkal is rendelkezik (azt már csak mi tesszük hozzá, hogy azért, mert sok fideszses mutyiban, pl. nagybirtoknyi méretű földszerzés, ő maga is benne volt). Ez pedig előrevetíti annak rémét is, hogy ha ezeket immár ellenzéki képviselőkként újra választják, akkor mocskos ügyleteik által zsarolhatóvá válnak, és a majdani MSZP-Együtt PM kormánypárt által megvásárolhatók, és átültethetőek lesznek, ezzel 2/3-ot szerezve a ballib oldal számára, vagy egyszerűen kétharmados törvények, alkotmánymódosítások számára megvásárolhatóak lesznek a fideszes frakciófegyelemmel szemben is. Még rémálom is elképzelni, hogy Csányi immár nemcsak a focilelátókról száműzi az Árpád-sávot és a Nagy-Magyarország térképet, de esetleges kétharmadával egyenesen tiltott önkényuralmi jelképpé minősítteti őket. (Mindamellett, hogy európai normákra hivatkozva a vörös csillagot és a sarló-kalapácsot leveszi a tiltólistáról). De ha a Fidesz egy nyúlfarknyival nyerne is, megzsarolható mandátumokkal vékony győzelme könnyen összetörhető, és a többség a ballibások javára átbillenthető.
Nos, ha nekünk is megvannak az informátoraink az MSZP-n belül, akkor a Fidesznek biztos megvannak, tehát ezekről ők is értesülhettek, és érzik a veszélyt, számolva annak következményeivel. Ebből nagyon is érthető, hogy Orbán mostantól minden lehetőséget megragad a Kádár-nosztalgiázók megnyerésére, és elmegy Horn Gyula temetésére, de még talán az is kiteli tőle, hogy Nagy Imre újratemetése ide, Bibó-kollégium oda, rendbehozatja, és Thürmer Gyulával együtt látványosan átadja Kádár új síremlékét, vagy közösen szobrot emelnek neki. De nem kizárt, hogy ennek a páni félelemnek tudható be, hogy a kormány a pedagógusi életpálya-modell beindítását immár nem 1000 forintos béremeléssel akarja kezdeni, mint az egészségügyi dolgozók esetében tette, hanem mindjárt 30%-al indít. Matolcsi jóslatával ellentétben lesz itt még választási költségvetés, licitháború, ígérgetésdömping. Még a végén az sem zárható ki, hogy a kétharmados kormánytöbbség, immár sokadik alkotmánymódosításaként, az utolsó pillanatban eltörli az új választási törvényt, és visszaállítja a régit, kétfordulóstúl, 386-ostúl. No nem azért, hogy nyerjenek, hanem várható vesztességeiket minimalizálják, mert az általuk alkotott újjal a Csányi vezette ballib oldal vinne mindent.
Szegedi Csanádot a mi oldalunkon azóta gyűlölik, amióta kiderült zsidó származása. Az, hogy amit Jobbikosként ”nemzetpolitika” címén művelt, a Jobbik és a Szász Jenő féle gengsztertársaság közötti kapcsolatot építgette, és ami az általa is meghonosított autonómia-támogatás pótcselekvéseként ma is kimerül a Jobbik programjában, senkit nem zavart és zavar. Arra leszünk kíváncsiak, hogy amikor Csányi – Isten ne adja – hivatalosan is az MSZP-Együtt PM miniszterelnök-jelöltje lesz, hány jobbikos vagy nemzeti érzelmű lesz, aki kiveszi pénzét az OTP-ből. Mert amikor MLSZ elnökként a focipályákról kitiltotta az Árpád-sávot és a Nagy-Magyarországot, senkinek nem jutott eszébe. Nekünk Székely-Magyar Nemzetőröknek viszont igen!

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség parancsnoka
Klutsik György s. k.

2013 07. 20.