Ölbetett kézzel nézte a Szájjártató diplomácia a marosvásárhelyi magyar orvosképzés továbbsorvasztását és a kárpátaljai magyarság meghurcolását!


Tavaly áprilisban a MOGYE román szenátusa arról döntött, hogy egyesülnek a Petru Maior román egyetemmel, ami által az egyetemi szenátusban a magyarok aránya 18%-ra csökkent. Az egyetem és a román állam módszeresen szabotálja a megszállók törvényei szerint is létrehozandó önálló magyar tagozat létrehozását (persze angol nyelvű tagozat létrehozását minden további nélkül jóváhagyta a betolakodók egyetemi szenátusa). Ám a magyar szenátusi tagok tavaly október óta hiába maradnak távol tiltakozásból az egyetem szenátusi üléseiről, Szijjártó marosvásárhelyi március 15-i ünnepi beszédében a Rákóczi Ferenc katolikus Gimnázium létrehozását mutatta fel sikerként (amelyért végül a budapesti parlament hajlandó volt megszavazni Románia OECD-tagságát), és a magyar kormánypárt minden fórumon a Romániával való viszony rendezését propagálja. Pedig a magyar orvosképzés biztosítása nemzeti sorskérdés, mert a román orvosok magyar nők meddővé tételével és a páciensekbe rákos sejtek beültetésével csendes népirtást folytatnak a magyarság ellen. Az hazaárulás pikantériája, hogy végül Dan Tanasa "Emberi Méltóságért Egyesülete" bíróságon támadta meg a római katolikus gimnázium újraindítását – na ennyit a magyar külügyről!)
Eközben az ukrán parlament nyíltan Benes nyomdokaiba lépett: aláírásokat kezdett gyűjteni az egyedül őshonos kárpátaljai magyarság kitelepítése érdekében, az ungvári magyar konzult pedig kiutasították Kárpátaljáról. A Szijjártó-Szájjártató diplomácia itt nem tudott ennyire barátságos maradni, az "integráció lassításával" válaszol, de ezúttal is aprópénzre váltja a keménységet. Ugyanis ha Ukrajna ezt valóra váltja, és sort kerít a magyarság kitelepítésére, többi rablószomszédunk azon nyomban követni fogja ezt a példát, és a "művelt nyugat" ahogy az ukránok esetében, úgy a többi rabló szomszéd esetében sem lesz kifogása. Egyébként az integráció lassítása hasztalannak bizonyult: februárban pokolgépes merényletet követtek el a KMKSZ ungvári székháza ellen. Az ukrán kormányzat az orosz titkosszolgálatra fogta a merényletet, és nemsokára csodák csodája, prezentáltak két kelet-ukrajnai orosz szakadárok valamint egy" német AFD-s neonáci és putyinista kapcsolatokkal" rendelkező lengyel elkövetők általi "sikertelen gyújtogatást", utóbbinak látványpere el is kezdődött Krakkóban.

A Kárpátmedencei Székely-Magyar Nemzetőrség
Hírszerző Szolgálata

2019 05.01.